Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μακεδονικό: Η συμφωνία από τα χέρια Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στους πρωθυπουργούς

28.05.2018 | 16:29
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-28 13:50:06
Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-28 16:29:06

Η συμφωνία για το Μακεδονικό από τα χέρια των Κοτζιά - Ντιμιτρόφ περνά σε αυτά των Πρωθυπουργών Ελλάδας.- Σκοπίων.
Θα συνεχιστεί όμως η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών για τεχνικά και νομικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, προτού λάβει την οριστική μορφή της. Αυτό ανέφερε στη δήλωσή του, μετά το πρόγευμα εργασίας με τον Σκοπιανό ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς. 

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας: 

«Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία». 

Σημειώνεται ότι σε ένα αιχμηρό σχόλιο για το Μακεδονικό προέβη ένας κυβερνητικός αξιωματούχος σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Μακεδονικό τονίζοντας:  “Ορισμένοι βιάζονται να πούνε χοπ, πριν ακόμη τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι».

Όπως είπε ο ίδιος: «Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν σημαντική πρόοδο, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν, αντιθέτως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Ορισμένοι βιάζονται να πούνε χοπ, πριν ακόμη τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι», σχολιάζει ο ίδιος αξιωματούχος και προσθέτει: «Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ