Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Μακεδονικό: "Οχι" λέει ο Ιβάνοφ στο erga omnes - "Προσωπική η συμφωνία" Ζάεφ - Τσίπρα

31.05.2018 | 17:42

Ξανά "όχι" λέει ο πρόεδρος των Σκοπίων στο erga omnes. "Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα του ονόματος για συνολική χρήση ή "έναντι όλων", δήλωσε μεταξύ άλλων. 

Την αντίθεσή του στη χρήση της νέας ονομασίας της ΠΓΔΜ «έναντι όλων» επανέλαβε ο Πρόεδρος της χώρας Γκιόρκι Ιβάνοφ σε δήλωσή του μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. 


Κατά τη συνάντηση Ιβάνοφ - Ντιμιτρόφ, ο τελευταίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της χώρας για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις συζητήσεις για το ονοματολογικό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο Ιβάνοφ είπε ότι η όλη διαδικασία μοιάζει με μια προσωπική συμφωνία των δύο πρωθυπουργών.  Όπως είπε χαρακτηριστικά οι δύο πρωθυπουργοί, δεν δεσμεύονται με τις απαιτούμενες νομικές προβλέψεις για τη σύναψη διεθνών συμφωνιών.

Όπως είπε ο ίδιος: «Η όλη διαδικασία μοιάζει με προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζάεφ και του Κ. Τσίπρα, η οποία δεν έχει προσφέρει μια εθνική συναίνεση στη «Μακεδονία». Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα του ονόματος για συνολική χρήση ή «έναντι όλων». 

Καθημερινή

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ