Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Μαλαισία: Δηλώνουν "αθώες" οι ύποπτες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

02.10.2017 | 08:51
Οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον ετεροθαλή αδερφό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ναμ, υποστήριξαν σήμερα την αθωότητα τους έναντι των κατηφοριών που τις βαρύνουν, ενώπιον δικαστηρίου στην Μαλαισία.

Η Σι Αϊσγιά από την Ινδονησία και η Ντοάν Θι Χουόνγκ από το Βιετνάμ κατηγορούνται για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ (μέσω επαφής του προσώπου του με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX που έχει απαγορευτεί από τον ΟΗΕ) στις 13 Φεβρουαρίου, στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Στην περίπτωση που καταδικαστούν είναι αντιμέτωπες με την ποινή του θανάτου. 

Πως τον δολοφόνησαν

O Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο μεγαλύτερος ετεροθαλής αδελφός του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου.  Όποιος και να τον δολοφόνησε το έκανε με ένα "ιδιαίτερα τοξικό όπλο", ένα άγευστο και άοσμο χημικό που μπορεί να επιφέρει το θάνατο μέσα σε 15 λεπτά και έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ "όπλο μαζικής καταστροφής"!

Το ιδιαίτερα τοξικό χημικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Κιν Γιονγκ Ναμ στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαλαισία είναι γνωστό ως νευροτοξικός παράγοντας VX, ανακοίνωσε η αστυνομία της Μαλαισίας.

Εργαστηριακά δείγματα που ελήφθησαν από το μάτι και το πρόσωπο του θύματος, το χημείο του κράτους της Μαλαισίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έφεραν ίχνη του VX, το οποίο θεωρείται όπλο μαζικής καταστροφής από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η περιπέτεια με τη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ

H σορός του Κιμ Γιογκ Ναμ επαναπατρίστηκε έπειτα από συμφωνία για ανταλλαγή στην οποία κατέληξαν Μαλαισία και Βόρεια Κορέα με τον μαλαισιανό πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ στις 31 Μαρτίου 2017. Ο μαλαισιανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει τότε ότι δεν θα πληγούν οι διμερείς σχέσεις έπειτα από το πρόσφατο διπλωματικό επεισόδιο.

To Φεβρουάριο ενώ οι αρχές προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονίας του ετεροθαλούς αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε γνωστό από τις μαλαισιανές αρχές πως έγιναν απόπειρες να μπουν στο νεκροτομείο για να κλέψουν τη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Σημειώνεται ότι η Μαλαισία έχει αρνηθεί να παραδώσει τη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Βόρεια Κορέα μέχρι να ζητηθεί από μέλος της οικογένειάς του. «Ξέρουμε ότι υπήρξαν προσπάθειες να μπουν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε προφυλάξεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρέμβει στο νεκροτομείο», είχε τονίσει σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας Khalid Abu Bakar.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ