Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Μαλαισία: Η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρεσβεία της Β.Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ

07.03.2017 | 08:31
Άσυλο σε τρεις υπόπτους για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ούν φαίνεται ότι έχει δώσει η πρεσβεία της χώρας στη Μαλαισία. Οι εξελίξεις στις σχέσεις των δυο χωρών είναι ραγδαίες, με τα σύνορα να κλείνουν και την βορειοκορεάτικη πρεσβεία στην Κουάλα Λουμπούρ να έχει αποκλειστεί.

Συγκεκριμένα, τρεις ύποπτοι που αναζητά η μαλαισιανή αστυνομία για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ πριν από μερικές εβδομάδες έχουν βρει καταφύγιο στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας και αυτό οδήγησε τις αρχές της χώρας να αποκλείσουν την πρεσβεία.

Ο ίδιος, τόνισε ότι οι αρχές της Βόρειας Κορέας δεν συνεργάζονται με τη Μαλαισία στην υπόθεση, ενώ οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας εκφράζουν τη βεβαιότητα τους ότι θα πάρουν δείγματα DNA, από τους συγγενείς του Κιμ Γιονγκ Ναμ. 

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας έχουν αποκλείσει την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ, προκειμένου να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των αξιωματούχων που παραμένουν στο εσωτερικό της, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Η διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνεται μετά τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

“Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τη φυσική παρουσία όλου του προσωπικού της πρεσβείας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός των Εσωτερικών, Νουρ Τζαζλάν Μοχάμεντ, στους δημοσιογράφους, έξω από την πρεσβεία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δε θα επιτραπεί στο προσωπικό της πρεσβείας να την εγκαταλείψει “μέχρι να είμαστε βέβαιοι για τον ακριβή αριθμό τους, αλλά και για το που βρίσκονται οι ίδιοι,” τόνισε.

Tι δηλώνει ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας

“Αυτή η αποτρόπαια πράξη για την κράτηση των πολιτών μας ως ομήρων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το διεθνή νόμο, αλλά και την διπλωματική πρακτική,” τόνισε χαρακτηριστικά ο Νατζίμπ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας του.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει δώσει οδηγίες στην αστυνομία, “προκειμένου να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα όλων των πολιτών της Βόρειας Κορέας, μέχρι να υπάρξουν διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια όλων των πολιτών της Μαλαισίας που βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα.”

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ