Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μας απειλούν με διπλωματικό επεισόδιο οι Τούρκοι

13.04.2013 | 00:30
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Πίεση μέσω <,διαρροών>> ότι μπορεί να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία,ασκεί η Άγκυρα προκειμένου να εξαναγκάσει την Ελλάδα ενδέχεται να παρέμβει - αν είναι δυνατόν! - στην ελληνική Δικαιοσύνη  για ξανασυλλάβει και απελάσει 13 Τούρκους που η Άγκυρα θεωρεί ενόχους "τρομοκρατικών ενεργειών"!

Για άλλη μια φορά  τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί τέτοιες διαρροές - σήμερα είναι πιο απροκάλυπτες -   ότι η ελληνική δικαιοσύνη κακώς έκρινε και άφησε ελεύθερα 13 από 14 συλληφθέντα  φερόμενα  μέλη του  DHKP-C στην Ελλάδα που οι αρχές της Τουρκίας θεωρούν ύποπτα.

Στο πλαίσιο αυτό η αγγλόγλωσση  Today’s Zaman, εκτιμά  πως ενδέχεται να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία  η απόφαση των ελληνικών Αρχών να αφήσουν τελικά ελεύθερα 13 από τα 14 άτομα που είχαν συλλάβει ως ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Το άρθρο που δημοσιεύει στη σημερινή έντυπη έκδοσή της έχει τίτλο «Η Ελλάδα αφήνει ελεύθερους τους υπόπτους του DHKP-C για τρομοκρατία» και σε αυτό αναφέρει ότι μόνο ένας από τους 14 συλληφθέντες παραμένει υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, με το επιχείρημα ότι από τις ανακρίσεις δεν προκύπτει η συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

 Μεταξύ των 14 συλληφθέντων - υποστηρίζει  για να ...προκαλέσει και το ... ενδιαφέρον των ΗΠΑ- , υπήρχαν και μέλη του DHKP-C, το οποίο ΗΠΑ και Τουρκία έχουν κατατάξει στις τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς έχει διενεργήσει στο παρελθόν επιθέσεις, ως αντίποινα για συλλήψεις των μελών του, με πιο πρόσφατες την επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία και το κτίριο του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ στην Άγκυρα. 

Χθές ανάλογα δημοσιεύματα είχαν οι εφημερίδες Γενη Σαφακ και στην Ζαμαν. Στην πρώτη αναφέρεται ότι η μετά την επιχείρηση που έγινε στην Ελλάδα και κρατήθηκαν οι 14 , η Χαβά Σουιτσμέζ συνελήφθη και εστάλη στη φυλακή ,ενω οι άλλοι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι.
 Αυτο-αποκάλυψη!
Η εφημερίδα γράφει και ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει ότι η ίδια η Τουρκία ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ    ή  ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ <<ΔΙΑΦΥΓΕΙ>> αρκετά από τα 14  αυτά άτομα!!!

Η Σουιτσμέζ, γράφει,  όταν ήταν στις φυλακές Μπαϊράν Πασά, το 1996, είχε λάβει μέρος στην απεργία πείνας. Μέλη του DHKP-C, μεταξύ των οποίων ο Χουσεγίν Φεφζί Τεκίν, ο Γερλιχάν Καγιά, ο Μεχμέτ Γιαμάν και η Γκιουλιζάρ Κεσιτζί, αργότερα είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Τονίζεται ακόμα πως, η Χαβά Σουιτσμέζ, η οποία στη συνέχεια διέφυγε στην Ελλάδα,  είναι από τα σημαντικά ονόματα της οργάνωσης. 
Γενικά η Τουρκία εκδίδει Ερυθρά Δελτία και τα στέλνει στην Ιντερπόλ για πολλούς πολιτικούς της αντιπάλους  που βρίσκονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες - και έχουν φύγει από την Τουρκία - με μόνη ένδειξη ότι << έχει πληροφορίες >> ότι ετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις . Μετά τις ανακρίσεις όμως δεν προκύπτει συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις και αφήνονται ελεύθεροι από την δικαιοσύνη Γι αυτό η Τουρκία κατηγορεί πολλές χώρες  όπως Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο Ελλάδα κλπ καθώς δεν μπορεί να καταλάβει πως υπάρχουν χώρες που η Δικαιοσύνη λειτουργεί ξέχωρα και δεν σηκώνει παρεμβασεις 

 

ΣΧΟΛΙΑ