Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάτις: Oι ΗΠΑ επιθυμούν από την Τουρκία να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση»

23.01.2018 | 13:32
Η Ουάσινγκτον και το Παρίσι ζητούν από την Άγκυρα να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση» κατά την επίθεση που διεξάγει εναντίον των κούρδων μαχητών στον θύλακο του Αφρίν (βορειοδυτική Συρία).

Όπως δήλωσε σήμερα στην Τζακάρτα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, οι ΗΠΑ επιθυμούν από την Τουρκία να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση» σ' αυτή την επιχείρησή της.
«Η βία στο Αφρίν αναστατώνει αυτό που ήταν μέχρι τώρα μια ζώνη σχετικά ήρεμη στη Συρία», δήλωσε ο Μάτις στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην περιοδεία που πραγματοποιεί στην Ασία. «Ζητούμε από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της όπως και στις δηλώσεις της», πρόσθεσε. Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας υπογράμμισε επίσης πως οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία αποσπούν την προσοχή από τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί η ήττα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Εξάλλου στο Παρίσι, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την τουρκική στρατιωτική επίθεση στη βόρεια Συρία και προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση να επιδείξει αυτοσυγκράτηση κατά τις επιχειρήσεις της εναντίον κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή. «Είχα την ευκαιρία να πω στον τούρκο συνάδελφό μου ... ότι αυτή η επίθεση μας ανησυχεί», δήλωσε ο Λεντριάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους. «Αν και κατανοούμε τις ανησυχίες που έχει η Τουρκία για την ασφάλεια των συνόρων, δεν μπορούμε παρά να καλέσουμε την Τουρκία να επιδείξει το υψηλότερο επίπεδο αυτοσυγκράτησης στο θέμα αυτό».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ