Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλήγμα για ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των ΕΔ και των ΣΑ η προσχώρηση Μαυρόπουλου στη ΛΑΕ

28.08.2015 | 09:07
Πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των ΕΔ και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας αποτελεί η δήλωση του Τάσου Μαυρόπουλου, πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας,για προσχώρησή του στο κόμμα Λαφαζάνη, τη Λαϊκή Ενότητα.

Ο Τάσος Μαυρόπουλος είχε ασχοληθεί επί σειρά ετών με τα τα θέματα των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους συναδέλφους του Λιμενικούς και είναι βέβαιο ότι η παραίτησή του θα επηρεάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα σημαντικό στέλεχός του .

Η δήλωσή του:

«Η παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας δεν έγινε μετά από ώριμη σκέψη και προβληματισμό αν θέλετε. Ήταν απόφαση από τις 12 Ιούλη, με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας που έκανε η ελληνική κυβέρνηση. Η θέση όμως, η υπευθυνότητα που είχα από τη θέση αυτή και εν μέσω αντιπυρικής περιόδου δεν επέτρεψε να υποβάλλω την παραίτησή μου νωρίτερα. Αυτή τη στιγμή συστρατεύομαι με τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σε έναν αγώνα απέναντι στα μνημόνια, απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ξεπουλάει τη χώρα μας, που ρίχνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και που παραχωρεί, τους παραδίδει απροστάτευτους για εκμετάλλευση. Η αντίληψη του Μνημονίου ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι μονόδρομος, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, η αντίληψη ότι μπορούν τα εξωθεσμικά κέντρα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως να είναι πάνω από τη λαϊκή βούληση και από τους αντιπροσώπους του λαού δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί. Καταλαβαίνω τη σκέψη των συντρόφων μέχρι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξουν, γιατί δεν είναι και εύκολες οι στιγμές, αλλά ο καθένας πρέπει να πάρει θέση, να μην αποστρατευτεί μπροστά σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση και αυτές οι πολιτικές οι μνημονιακές, οι εφαρμοστικοί νόμοι δεν πρέπει να περάσουν. Κάθε μέρα που χάνεται είναι σε βάρος του λαού. Αυτή η πολιτική η μνημονιακή, η βάρβαρη αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη πολιτική μπορεί και πρέπει να ηττηθεί με ένα ολοκληρωμένο, επεξεργασμένο σχέδιο και ένα λαό αποφασισμένο να την ανατρέψει. Νομίζω ότι η προσπάθεια της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ θα στεφτεί με επιτυχία»

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ