Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάχες μεταξύ αναρτών και αστυνομίας στο Πακιστάν

15.08.2014 | 13:02
Η αστυνομία του Πακιστάν απέκρουσε την Παρασκευή διπλή επίθεση ανταρτών οπλισμένων με αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά γιλέκα εναντίον δύο αεροπορικών βάσεων στο νότιο-δυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας έξι από αυτούς, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι δύο στόχοι των ανταρτών σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας ήταν αφενός η αεροπορική βάση Σαμουγκλί που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν και η αεροπορική βάση Χαλίντ κοντά στην Κουέτα πρωτεύουσα της επαρχίας Βελουχιστάν όπου είναι σε εξέλιξη εξέγερση των αυτονομιστών. Οι δύο βάσεις βρίσκονται σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων η μια από την άλλη.

«Η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε κοντά τις δύο βάσεις, έξι τρομοκράτες σκοτώθηκαν μέχρι τώρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας του Βελουχιστάν Σαρφαράζ Μπουγκντί. «Ο στόχος των επιθέσεων ήταν οι δύο βάσεις, αλλά η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας απέκρουσαν τις επιθέσεις», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Μοχάμαντ Αμλίς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τέσσερις αστυνομικοί και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Καμία ομάδα ανταρτών δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πακιστάν: 13 ισλαμιστές αντάρτες νεκροί από UAV

Πακιστάν: Δέκα νεκροί αντάρτες από επιθέσεις UAV

Πακιστάν: Δυνάμεις του στρατού αναπτύσσονται στο αεροδρόμιο του Καράτσι

ΒΙΝΤΕΟ: Το πιο εντυπωσιακό κλείσιμο συνόρων: Ινδία - Πακιστάν


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ