OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Μάχη Κρήτης: Οι αυτόκλητοι υποστηρικτές του Ρίχτερ και το διαζύγιο με τη λογική

10/12/2015 - 21:20
Share on FacebookShare on Twitter

Έχουμε “χάσει τη μπάλα” στην Ελλάδα με την ιστορία μας! Μετά από την υπόθεση με την Γενοκτονία των Ποντίων και τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη,αυτές τις ημέρες έχουμε ξανά στην επικαιρότητα την υπόθεση του Γερμανού ιστορικού Χ.Ρίχτερ. Ο οποίος θυμίζουμε σε βιβλίο του για την Μάχη της Κρήτης παρουσιάζει ως “ευγενείς νέους” τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και ως…μακελάρηδες τους Κρητικούς που αντιστάθηκαν μ΄ότι είχαν στα χέρια τους και μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο.

Ο κ.Ρίχτερ δικάζεται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη και έχει ξεκινήσει μια αντιπαράθεση την οποία ομολογουμένως δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε. Ομολογούμε επίσης ότι δεν έχουμε μελετήσει σε βάθος το έργο του κ.Ρίχτερ και δεν μπορούμε να “μετρήσουμε” πόσο φιλέλληνας είναι, όπως ακούμε και διαβάζουμε. Η βράβευσή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2000 επίσης δεν μπορεί να τον “αθωώσει” απ΄ όσα υποστηρίζει.

Τι έχει γράψει μεταξύ άλλων ο κ. Ρίχτερ για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και τους Κρητικούς που αντιστάθηκαν;

“Κατά την διατύπωση κρίσεων δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως οι νεαροί αυτοί αλεξιπτωτιστές υπήρξαν θύματα μιας παιδείας που στόχευε στην υπακοή και εμπόδιζε την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Επρόκειτο για νέους γεμάτους ενθουσιασμό, οι οποίοι γνώριζαν πως ανήκαν σε μια ελίτ. Ο ιδεαλισμός των ανδρών αυτών έτυχε της χειρότερης δυνατής μεταχείρισης. Έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν και ρίσκαραν τη ζωή τους χωρίς να έχουν συνείδηση των κινήτρων. Έχει έρθει η ώρα να τους το αναγνωρίσουμε”.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πάντα ψύχραιμος Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν έντονα και είναι από τους πρωταγωνιστές του μετώπου που προσπαθούν να αντικρούσουν όσα απίθανα υποστηρίζει ο Γερμανός ιστορικός.

«Η δίκη στο Ρέθυμνο δεν είναι δίκη ούτε για τον Ρίχτερ, ούτε για το βιβλίο του, ούτε για την Ιστορία ως επιστήμη… Δικάζεται καθαρά η ευθεία επιχείρηση ωμής ναζιστικής προπαγάνδας. Αυτό όφειλαν πρώτοι από όλους να το αντιληφθούν και να το επισημάνουν ιστορικοί, διανοούμενοι και πανεπιστημιακές σχολές», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης.
Όπως είπε, ειδικά μετά την τελευταία συνέντευξη του κ. Ρίχτερ στην «Καθημερινή», είναι προφανές ότι η στόχευσή του δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια και την επιστήμη της ιστορίας, αλλά με την προσβολή των αγώνων και της αντίστασης των Κρητών και του ελληνικού λαού, προπαγανδίζοντας ανοιχτά την αιτιολόγηση όλων των ναζιστικών πρακτικών εξόντωσης λαών στο σχεδιασμό των ολοκληρωτικών πολέμων.

Καλή η…πολιτική ορθότητα, δεκτή η έκφραση της όποιας άποψης ,αλλά δεν θα πάρουμε και διαζύγιο από την κοινή λογική. Ας σοβαρευτούν λοιπόν όσοι εδώ στην Αθήνα έχουν σπεύσει για ακομη μια φορά να …αποδείξουν πόσο …ευρωπαίοι είναι ,στηρίζοντας τις ανοησίες περί…ευγενών νέων.

Η γελοιογραφία που δημοσιεύουμε τα λέει όλα…
 

Tags: ΙΣΤΟΡΙΑΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣΠΑΡΑΓΙΟΥΔΑΚΗΣΡΙΧΤΕΡ

Related Posts

Καστελόριζο
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1915 οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο για να μπει η Ελλάδα στην Αντάντ

17/12/2025 - 00:01
Σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1944 oι Γερμανοί εξαπολύουν την τελευταία μεγάλη τους αντεπίθεση στις Αρδέννες

16/12/2025 - 00:01
Στάλιν
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

15/12/2025 - 00:01

Διαβάστε Επίσης

Εποχή FDI για το Πολεμικό Ναυτικό: Η επιχειρησιακή ενσωμάτωση στον Στόλο της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ»

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις – Ασθενείς βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1915 οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο για να μπει η Ελλάδα στην Αντάντ

Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ μέλη της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 2 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Πέρασε από την Βουλή ο προϋπολογισμός του 2026 με 159 «ναι» και 136 «όχι»

Κρεμλίνο: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις «δεν προμηνύει τίποτα καλό»

FCAS: «Πολύ απίθανο» να συνεχίσει το πρόγραμμα των μαχητικών μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας

NH90 Sea Tiger: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο του ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου

Top News

Τσίπρας: «Όποιος εμμένει στο αριστερόμετρο και στα λάθη των άλλων, δεν έχει ψελλίσει τα δικά του λάθη»

Επιστροφή δύο ενοικίων σε εργαζόμενους στην επαρχία και επιδοτήσεις ανακαινίσεων κατοικιών έως 90%: Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα για τους πολίτες

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Αθήνα από τις 11 μέχρι τις 5: Κανονικά η λειτουργία των ΚΤΕΛ του ΟΑΣΑ

Νίκος Πλακιάς: Η Μαρία Καρυστιανού πλέον θα κρίνεται ως πολιτικός και όχι ως συγγενής

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert