Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μαύρα σύννεφα πάνω από την Τουρκία" κάνουν έξαλλο τον Ερντογάν

26.05.2015 | 10:54
Για βάρβαρη χειραγώγηση της πολιτικής διαδικασίας και εκφοβισμό του Τύπου κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν η αμερικανική εφημερίδα New York Times πριν από μερικές ημέρες. Ο τίτλος του κύριου άρθρου της ήταν «Μαύρα σύννεφα επάνω από την Τουρκία».

Ο Ερντογάν που δεν σηκώνει …κριτικές αντέδρασε:

«Ποιος είσαι; Είσαι εφημερίδα και πρέπει να κρατήσεις τη θέση σου» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συμποσίου, χαρακτηρίζοντας «ανήθικο» το κύριο άρθρο των «New York Times» και κατηγορώντας την εφημερίδα για «παραβίαση των ορίων της ελευθερίας» και για «ανάμειξη στα εσωτερικά της Τουρκίας».
«Μπορείς να γράψεις κάτι τέτοιο κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ; Εάν το κάνεις, ο Λευκός Οίκος θα πράξει αμέσως τα δέοντα» είπε.

Ο Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται δικαιολογημένα για αυταρχισμό, επιτέθηκε κατά της εφημερίδας «Hürriyet», έπειτα από την κάλυψη της καταδίκης σε θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, συμμάχου της Άγκυρας.

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Θανατική ποινή με 52% των ψήφων» έγινε στόχος των πυρών του φιλοκυβερνητικού Τύπου της Τουρκίας, διότι παρέπεμπε σε παραλληλισμό με το ποσοστό που συγκέντρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2014, και ήταν ανάλογο με το ποσοστό του ανατραπέντος Αιγύπτιου προέδρου.

Εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του ομίλου Dogan, που εκδίδει τη «Hürriyet», ο Ερντογάν δήλωσε ότι «το νέο σύνταγμα και το προεδρικό σύστημα θα κλείσουν για πάντα τον δρόμο σε αυτούς τους πραξικοπηματίες».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ