Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζική έξοδος Χριστιανών του Βορείου Ιράκ

07.08.2014 | 12:17
Μαζική έξοδος δεκάδων χιλιάδων Ιρακινών μπροστά στην προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν σήμερα την πόλη Καρακός, την μεγαλύτερη χριστιανική πόλη του Ιράκ και άλλες περιοχές κοντά στη Μοσούλη, προκαλώντας την έξοδο δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και μαρτυρίες κατοίκων.πηγή χάρτη: aina.org

Οι κάτοικοι εξήγησαν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν τη νύκτα τις νέες αυτές περιοχές του βορείου Ιράκ μετά την υποχώρηση του κουρδικών δυνάμεων.

"Γνωρίζω ότι οι πόλεις Καρακός, Ταλ Κάιφ, Μπαρτέλα και Καραμλές έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους και βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των ανταρτών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο χαλδαίος αρχιεπίσκοπος του Κιρκούκ και της Σουλεϊμανίγια Τόμας Τζόζεφ. "Πρόκειται για καταστροφή, για τραγική κατάσταση. Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει αμέσως. Δεκάδες χιλιάδες τρομοκρατημένοι άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους τη στιγμή που μιλάμε, δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που συμβαίνει", πρόσθεσε.

Το Καρακός είναι μία αμιγώς χριστιανική πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στη Μοσούλη, τη μεγαλύτερη πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, και το Ερμπίλ, την περιφερειακή πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 50.000 κατοίκους, αλλά κατά το τελευταίο διάστημα είχε δεχθεί μεγάλο αριθμό χριστιανών που είχαν εκδιωχθεί από τη Μοσούλη.

Βορειότερα, η πόλη Τάλ Κάιφ, με επίσης μεγάλη χριστιανική κοινότητα, αλλά και μέλη της σιιτικής μειονότητας Σαμπάκ, εκκενώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της νύκτας. "Το Ταλ Κάιφ βρίσκεται στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Δεν συνάντησαν καμία αντίσταση και έφθασαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα", δήλωσε ο Μπούτρος Σαργκόν, κάτοικος που διέφυγε από την πόλη.

"Ακουσα πυροβολισμούς τη νύκτα και όταν κοίταξα έξω, είδα μία στρατιωτική φάλαγγα του Ισλαμικού Κράτους. Φώναζαν 'ο Θεός είναι μεγάλος' ", είπε.

Ακολουθεί βίντεο του CNN όπου ηγέτης του χριστιανικού πληθυσμού καταγγέλει ότι οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ακόμη και παιδιά!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενοκτονία των αλλόθρησκων του Ιράκ επιχειρούν οι Τζιχαντιστές!


Η πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής σε 15 χάρτες που εξηγούν γιατί ρέει τόσο αίμα

Βίντεο σοκ - Πώς η ISIS σκορπάει τον θάνατο!

Αναγκαστική κλειτοριδεκτομή στη Μοσούλη επέβαλλαν οι τζιχαντιστές!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ