Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με 6 μέτρα κατά των διαρρήξεων και βίντεο εκπαιδεύει η αστυνομία στην Κύπρο

29.06.2018 | 11:00
Η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα κατά των διαρρήξεων, αλλά συστήνει και στο κοινό να είναι πολύ προσεκτικό. Μέσα από ένα ωραίο φιλμάκι η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να λαμβάνει μέτρα προστασίας. Τα μέτρα αυτά αφορούν:

1.Όταν απουσιάζουμε από το σπίτι, δεν αφήνουμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ανάρτηση ή κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία ενδεχομένως να αναφέρει πού βρισκόμαστε και να προδίδει ότι απουσιάζουμε από την κατοικία μας.

2. Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

3.Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία, χρήματα, κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή, ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά.

4.Όσον αφορά ηλεκτρονικές και άλλες συσκευές ή αντικείμενα αξίας που φέρουν σειριακό αριθμό κατασκευής, καταγράφουμε τον σειριακό αριθμό τους, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός και αναγνώριση τους σε περίπτωσης κλοπής τους.

5.Εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία, ενώ ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι αυτό δεν έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη που το καθιστά εκτός λειτουργίας.

6.Συνεργαζόμαστε με άτομα της εμπιστοσύνης μας, όπως οι γονείς ή τα ενήλικα παιδιά μας, ώστε να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κατοικία μας, όταν απουσιάζουμε από αυτή.

Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που αντιληφθεί πρόσωπα ή οχήματα που περιφέρονται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με την τηλεφωνική γραμμή άμεσης επέμβασης 112 ή 199, ή και τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.

Δείτε το βίντεο

 


ΠΗΓΗ: www.offsite.com.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ