Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Με δόξα τιμή" αλλά και έξοδα η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Μεταφέρουν άρματα και από Ξάνθη!

25.10.2013 | 15:42
Με δόξα και τιμή βεβαίως πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις ,όπως είπε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και αυτό είναι σωστό. Ωστόσο επειδή η περίοδος που διανύει η χώρα δεν είναι η καλύτερη ως γνωστόν δεν καταννοούμε γιατί αυτή η “δόξα και τιμή” επιβεβαιώνεται μόνο με τ΄ άρματα μάχης, τα οποία όπως μαθαίνουμε μεταφέρνται ακόμη και από τη Ξάνθη ,για να έχει και Leopard 2 A6 HEL η παρέλαση. Να μην δούμε τα άρματα που πληρώσαμε χρυσάφι αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχαν πυρομαχικά και σήμερα έχουν τα ...απαραίτητα;


Να υπενθυμίσουμε ότι το  Υπουργείο Αμυνας, το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ  και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν  δημοσιοποιήσει επισήμως - ακόμα και με δηλώσεις του κ Αβραμόπουλου - ότι για λόγους οικονομίας δεν θα μεταφέρουν στην Θεσαλονίκη για την παρέλαση άρματα μάχης από μακριά και ότι θα χρησιμοποιηθούν  μόνο άρματα από κοντινές μονάδες ( Λιτόχωρο και Άσσηρος) .

Αυτά θα είναι τα παλαιότερου τύπου Λέοπαρντ 1 Α5, σήμερα έγινε γνωστό ότι ήδη μεταφέρθηκαν από την Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη τα υπερσύγχρονα άρματα Λέοπαρντ 2 A6 ΗΕL! 

Στρατιωτικές πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι αυτή την ώρα καθορίζεται πόσα από τα 14 αρχικώς προγραμματισμένα Λέπαρντ 1 Α5 θα παρελάσουν, πόσα και αν θα αντικατασταθούν από Λέοπαρντ 2 A6 ΗΕL ή αν θα πάρουν μέρος όλα! Ωστόσο την ίδια ώρα το ΓΕΕΘΑ  ανέφερε ότι θα είναι τα 14 Λέοπαρντ 1Α5 και 6 Λέοπαρντ 2 Α6 ΗΕL και ότι όλα θα πάρουν μέρος στην παρέλαση...

Δεν γνωρίζουμε αν η παρουσία κι άλλων αρμάτων στην ...έδρα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την απάντηση Αβραμόπουλου για τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος για το θέμα των υποβρυχίων.

Ένα είναι βέβαιο: ότι σ΄ ότι αφορά στις παρελάσεις τουλάχιστον τη κρίση τη ξεπεράσαμε.

Διαβάστε ακόμη:

Παρέλαση 28ης: Στηρίζει τ΄ άρματα ο Αβραμόπουλος


Βγήκαν τ΄ άρματα στη Θεσσαλονίκη 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ