Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το που πάτησε Βρυξέλλες ο Αβραμόπουλος τον γυρνάνε πίσω για Πρόεδρο!

03.11.2014 | 23:17
Πριν καλά ,καλά πατήσει το πόδι του στις Βρυξέλλες τον γυρνάνε πίσω. Ο λόγος για τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Ασφάλειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με όσα αναφέρει το πολιτικό ρεπορτάζ είναι ένα από τα ονόματα που ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να προτείνει για επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Το δεύτερο όνομα είναι αυτό του Κώστα Καραμανλή.

Το σενάριο θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει έναν εκ των δύο για να φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Προϋπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να προκηρυχθούν εκλογές.

Όλα αυτά καλά και ωραία και ασφαλώς ενδιαφέροντα για όσους ασχολούνται με την πολιτική και την παραπολιτική. Αλλά πολιτική -αν δεν κάνουμε λάθος- ασκείται απ΄ όλους προς το συμφέρον της χώρας . Και η τοποθέτηση Επιτρόπου σ΄ ένα τόσο κρίσιμο πόστο δεν προσφέρεται ασφαλώς για εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά. Αυτή του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Για τον οποίο γράψαμε ότι δεν είπε αντίο αλλά au revoir. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θ΄ αφήσει απερίσκεπτα την θέση του Επιτρόπου για να έρθει να γίνει Πρόεδρος τώρα. Η επόμενη εκλογή μην το ξεχνάμε είναι σε πέντε χρόνια,μόλις θα ολοκληρώνει τη θητεία του ως Επίτροπος. Δεν βιάζεται.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ