Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

«Γκρίζος Λύκος» ο Ερντογάν - BINTEO

11.03.2018 | 11:26
Με το σήμα των Γκρίζων Λύκων κάλεσε σε επιστράτευση για το Αφρίν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Όταν έρθει εντολή επιστράτευσης πρώτα εγώ και μετά όλοι μαζί θα πάμε", επανέλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ έκανε και το σήμα των Γκρίζων Λύκων
κατά τη τη διάρκεια ομιλίας του σε οπαδούς του κόμματός του, στη Μυρσίνη. Ο Ερντογάν αναφερόταν στο Αφρίν της Βορειοδυτικής Συρίας. 

Ο Ερντογάν μιλώντας σχετικά με την επιχείρηση που διεξάγουν οι ΤΕΔ και ο ÖSO,είπε: ¨Αυτή την στιγμή μια έκταση 850 τ.χ. βρίσκεται υπό τον έλεγχο μας. Ο στόχος είναι 2.000 τ .χ. να τεθούν υπό τον έλεγχο μας. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε. Και θα συνεχίσουμε. Και κάνουμε ξεχωριστά σχέδια για αυτό. Διότι το ντέρτι μας δεν είναι τα εδάφη, αλλά η εκκαθάριση από τους εκεί τρομοκράτες. Όπου υπάρχουν τρομοκράτες, εκεί θα βρεθούμε και εμείς¨.
Το βίντεο από την ομιλία:

   

Οι Γκρίζοι Λύκοι

Οι Γκρίζοι Λύκοι (τουρκικά: Ülkü Ocakları) είναι τουρκική εθνικιστική, πολιτική οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τον αναλυτή Μάρτιν Λη. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Κόμματος της Μεγάλης Ένωσης (BBP). Πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60 και ανέπτυξε δράση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Ως έδρα της φαίνεται να είναι η Κωνσταντινούπολη. Μέλη της οργάνωσης τη χαρακτηρίζουν ως μια αντιιμπεριαλιστική οργάνωση, η οποία αριθμεί περίπου 700 συνδικάτα, ομάδες αποστράτων, συνταξιούχων και «σωματεία μαρτύρων». Πρόκειται για οργανώσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από τους γονείς και τα αδέλφια Tούρκων στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Kούρδους.

Η ιδεολογία της οργάνωσης βασικά είναι ο παντουρκισμός, η ιδέα δηλαδή για την ένωση και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα Τουρκική Αυτοκρατορία. Η οργάνωση έχει οργανώσει συλλαλητήρια κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, καθώς και επιθέσεις ενατίον Κούρδων στην Τουρκία αλλά και την Ευρώπη. Μέλος των Γκρίζων Λύκων ήταν ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, που το 1981 επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄. Μέλη των Γκρίζων Λύκων συμμετείχαν στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το 1996.


Mε πληροφορίες από tourkikanea.gr, wikipedia
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ