Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Με τον ΥΠΕΞ της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε ο Τσίπρας

07.04.2017 | 14:04
Οι εξελίξεις στη Συρία βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Η συνάντηση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί και διήρκεσε μια ώρα. Στην ατζέντα των συνομιλιών επίσης βρέθηκαν το Κυπριακό, η διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και οι διμερείς σχέσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η σημασία της ενίσχυσης των ελληνοβρετανικών σχέσεων, ιδιαίτερα δε κατά την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη και για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Μπόρις Τζόνσον συνταντήθηκε επίσης χθες με τον ομόλογο του Νίκο Κοτζιά. Ο Νικος Κοτζιάς, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι  η Ελλάδα σέβετε  την απόφαση του βρετανικού λαού και επιθυμε΄να διαμορφώσει ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ηνωμένο Βασίλειο την κάλλιστη δυνατή συμφωνία. Μια συμφωνία, που να εξυπηρετεί και τις δυο πλευρές, με φιλία και όχι εκδικητικότητα.

Ακόμα δήλωσε : ''Θέλουμε η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει συντεταγμένα και με σχέδιο. Με τρόπο, που να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο όσο το δυνατό πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με κράτη όπως είναι η Ελλάδα.Με άλλα λόγια θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες που θα υπάρξουν από την αποχώρηση της Βρετανίας και να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές μας.''

Η συνάντηση Τσίπρα και Μπόρις Τζόνσον όπως δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό  του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter . 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ