Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΔΟΥΣΑ 1/17: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου - ΦΩΤΟ

02.08.2017 | 20:20
Η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017», βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι η άσκηση ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο 3 Αυγούστου 2017. Η άσκηση, η οποία διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αιγύπτου εντός του FIR Καϊρου, στη Ναυτική Βάση Αλεξάνδρειας και στην Αεροπορική Βάση Jinklees.

Σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε παράλληλα η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), εν πλω, επί της Φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και του Ελικοπτεροφόρου ENS ANWAR EL SADAT, με την παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ


Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με 2 Φρεγάτες, 1 Υποβρύχιο, 4 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος AWACS, 1 Ελικόπτερο CHINOOK και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.

Αντίστοιχα οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν: με με 1 Ελικοπτεροφόρο, 1 Φρεγάτα, 1 Υποβρύχιο, 1 Πυραυλάκατο, 6 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων .
Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών με την βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, στην αντιμετώπιση κρίσεων που άπτονται της θαλάσσιας ασφαλείας και στις επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
Την βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στο τακτικό επίπεδο.
Την εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.
Την εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας.
Την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.
Την εξάσκηση σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations).
Την εκτέλεση ασκήσεως πυρών.
Σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε παράλληλα η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), εν πλω, επί της Φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και του Ελικοπτεροφόρου ENS ANWAR EL SADAT, με την παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazy, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, Vice Admiral Ahmed Khaled Hassan Saeed.

Φωτογραφίες από την ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών : 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ