Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεντβέντεφ: Φυσικό αέριο προς την Κίνα

20.05.2014 | 10:27
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ παραδέχεται ότι υπάρχει η "θεωρητική πιθανότητα" του επαναπροσανατολισμού προς την Κίνα των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου που δεν θα εξάγεται πλέον προς την Ευρώπη, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

"Διαθέτουμε αρκετά αποθέματα, αρκετό φυσικό αέριο για να εξαγάγουμε προς ανατολάς και προς δυσμάς. Αλλά στη χειρότερη περίπτωση, απολύτως θεωρητικά, το φυσικό αέριο που δεν θα εξάγεται στην Ευρώπη, θα μπορεί να αποστέλλεται στην Κίνα", δηλώνει ο ρώσος πρωθυπουργός στη συνέντευξη η δημοσίευση της οποίας συμπίπτει με την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σανγκάη.

"Προς το παρόν, το τονίζω, δεν πρόκειται παρά για μία πιθανότητα απολύτως θεωρητική", πρόσθέτει.

Ενα από τα αντικείμενα της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κίνα είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό για τη εξαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου στη χώρα, μεσούσης της κρίσης στις σχέσεις της Μόσχας με την Ουκρανία και την Ευρώπη, βασικό προορισμό των εξαγωγών του ρωσικού φυσικού αερίου.

Από τη Σανγκάη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν έφθασαν ακόμη σε συμφωνία επί των τιμών στις διαπραγματεύσεις επί του συμβολαίου για την προμήθεια φυσικού αερίου και ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.

"Η επίσκεψη δεν έχει τελειώσει ακόμη...Οι συνομιλίες συνεχίζονται...έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά για να γίνει ως προς την τιμή", δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον πρόεδρο της Ρωσίας στην επίσκεψή του στην Κίνα.

Η Ρωσία επιδιώκει να θωρακιστεί απέναντι στις δυτικές κυρώσεις προωθώντας συμφωνίες με χώρες της Ασίας στον ενεργειακό τομέα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ