Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη έλλειψη τροφίμων στη Συρία. ΦΩΤΟ.

04.09.2012 | 10:26
 Οι συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι και βομβαρδίζονται εκ νέου σήμερα από τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης τροφίμων, αφού οι αγορές είναι συχνά άδειες, δήλωσε αντικαθεστωτικός από την πόλη αυτή της βόρειας Συρίας. 


"Το καθεστώς εμποδίζει να φτάνουν είδη διατροφής σε απελευθερωμένες συνοικίες (που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών). Οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να περνούν τα τρόφιμα κρυφά από συνοικία σε συνοικία", τόνισε ο ίδιος από την συνοικία Σαχούρ. "Όταν θέλω να αγοράσω κάτι πρέπει να το αναζητήσω σε πολλά παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ--ρύζι, αυγά, ακόμα και γάλα για τα παιδιά. Τα προϊόντα αυτά δεν υπάρχουν, οι αγορές είναι σχεδόν άδειες", πρόσθεσε.

"Είναι δύσκολο να βρει κανείς και φιάλες υγραερίου. Πρόκειται για μια πραγματική πολιορκία, μια ομαδική τιμωρία. Αν το καθεστώς ήθελε να μας στερήσει τον αέρα θα το έκανε", είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο "παντού υπάρχουν σκουπίδια", Οι κάτοικοι προσπαθούν να τα καθαρίσουν, αλλά δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.Ο σύρος αντάρτης επισήμανε πως οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και σήμερα σε συνοικίες της πόλης καθώς και σε μια ζώνη γύρω από το αεροδρόμιο.

Χθες Δευτέρα, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του συριακού στρατού δυτικά της πόλης επισήμανε πως τα τακτικά στρατεύματα θα καταλάβουν το Χαλέπι "μέσα σε δέκα ημέρες".

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ