Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι άλλος πρώην ΥΕΘΑ στο στόχαστρο για τα οικονομικά του δεδομένα!

23.09.2012 | 00:40
 
Ένας ακόμη πρώην ΥΕΘΑ μπαίνει στο στόχαστρο για τα οικονομικά του στοιχεία.

Αυτή τη φορά είναι ο Ε.Μεϊμαράκης πρώην ΥΕΘΑ και νυν Πρόεδρος της Βουλής που το όνομά του φέρεται να περιλαμβάνεται στη λίστα των πολιτικών που το ΣΔΟΕ έκρινε ότι πρέπει τα οικονομικά τους να διερευνηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News “κατάθεση-φωτιά του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, εμπλέκει σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί “φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.
Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη , ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα.
Όταν ο χορός των εκατομμυρίων ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους”.
Τι απ΄ αυτά θα αποδειχτεί μένει να το δούμε. Το βέβαιο είναι ότι οι πληροφορίες και μόνο θα ταρακουνήσουν για καλά το έτσι κι αλλιώς ασθενές πολιτικό σύστημα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ