Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μείον 31% οι μειώσεις στο ΥΠΕΘΑ - Στο στόχαστρο πάντα μισθοί συντάξεις

17.08.2013 | 09:41

Οι μισθοί των στρατιωτικών και οι συντάξεις των απόστρατων δεν βγαίνουν από το στόχαστρο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η ειδική αναφορά σε “υπερβάσεις” που υπάρχουν και είναι για το μόνο υπουργείο ,το ΥΠΕΘΑ που γίνεται αυτή η αναφορά.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών του ΥΠΕΘΑ όταν Βουλή και Υπουργειο Οικονομικών υπερβαινουν τους στόχους κατά 6,7% και 13,3%!!

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας Ηλίας Νατσιούλας:Σύμφωνα με Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την δημοσίευση της "ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΧΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013" για τις δαπάνες για το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις Πληρωμές για μισθούς και συντάξεις που βρίσκονται εκτός στόχου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρατηρείται σημαντική υποεκτέλεση του προϋπολογισμού κατά 208,8 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε απόκλιση ύψους -16,8% από το στόχο που τέθηκε για το α΄ εξάμηνο 2013. Οι πληρωμές για «Αποδοχές και Συντάξεις» υπερέβησαν το στόχο κατά 5,5 εκατ. ή 0,6%, ενώ υποεκτέλεση παρουσιάζουν οι λειτουργικές δαπάνες κατά 88,5 εκατ. ευρώ ή -34,1%. Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι πληρωμές για εξοπλιστικά προγράμματα οι οποίες παρουσιάζονται μειωμένες κατά 344,7 εκατ. ευρώ. Οι απλήρωτες υποχρεώσεις σε σχέση με την 31.12.2012 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 105,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι μειωμένες κατά 130,7 εκατ. ευρώ.

Σχόλιο
Διαβάζοντας όλη την ανακοίνωση και για τα άλλα υπουργεία,  προκαλεί εντύπωση γιατί γίνεται ιδιαιτερη αναφορά του ΓΛΚ για μισθούς και συντάξεις. Γιατί αραγε; 
Στο Β΄ Εξάμηνο 2013 που δεν θα υπάρχουν σε μι και συντάξεις οι αναδρομικές μειώσεις των βασικών μισθών και επιδομάτων (απο 1-8-2012), οι οποίες παρακρατήθηκαν στο σύνολο τους μήνες Ιαν έως Ιουν 2013, η απόκλιση ποια θα είναι και με δεδομένο ότι έχει γίνει ξεπάγωμα μισθολογικών προαγωγών και χρονοεπίδοματος. Τότε τι θα γίνει; 
To 2014 που προβλέπεται και μείωση 165 εκατ € περίπου, θα προβλεφθεί με Νόμο να εξαιρεθεί αυτή η μείωση;  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ