Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεραρχία καταστολής - Ποιοι την φτιάχνουν

05.01.2014 | 00:12
Ειδική ομάδα καταστολής - Μεραρχία- που θα αριθμεί 10.000 άνδρες από την αστυνομία, τη στρατιωτική αστυνομία και την πυροσβεστική συγκρότησαν οι αρχές της Βραζιλίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν εκτεταμένες ταραχές κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ και στις  12 <<ποδοσφαιρο-πόλεις>> όπου θα φιλοξενηθούν αθλητικές συναντήσεις.Η Μεραρχία έχει επίσης και ανθρώπους ειδικευμένους στην διεξαγωγή ερευνών, από κάθε πολιτεία της Βραζιλίας.

Όπως γράφει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1, επικαλούμενος αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, η ειδική δύναμη εκπαιδεύεται από το 2011, αλλά η προετοιμασία της επιταχύνθηκε μετά το κύμα διαδηλώσεων το οποίο σάρωσε τη Βραζιλία κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, τον Ιούνιο του 2013
«Για το Παγκόσμιο Κύπελλο εκπαιδεύουμε 10.000 άνδρες για το πώς να ενεργούν κατά την διάρκεια ταραχών, και τώρα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση και στις 12 πόλεις όπου θα φιλοξενηθούν αθλητικές συναντήσεις ταυτόχρονα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αλεσάντρ Αουγκούστου Αραγκόν, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας,κάτω από την οποία θα λειτουργεί η ομάδα καταστολής.
Και ρομπότ στο οπλοστάσιό της!
Πρώτος στόχος των ειδικών ομάδων είναι η επιτήρηση του ''Μπλακ Μπλοκ'', μέλη του οποίου είχαν συγκρουστεί επανειλημμένα με την αστυνομία και είχαν επιδοθεί σε βανδαλισμούς κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.Ταυτόχρονα οι ειδικές αυτές δυνάμεις θα διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους ένα ειδικό ρομπότ παρατήρησης, με το οποίο θα επιτηρούν τις ενέργειες των ''ταραχοποιών''.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο G1, το μικρό αυτό ρομπότ, με περίβλημα από καουτσούκ, είναι σχεδιασμένο για να διεισδύει σε διαδηλώσεις και να καταγράφει σε βίντεο επεισόδια. Κατόπιν, το μαγνητοσκοπημένο υλικό χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό υπευθύνων για πράξεις βίας και βανδαλισμούς.
Ο συνταγματάρχης Αραγκόν υπογράμμισε ότι η Μεραρχία αυτή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας «δεν είναι μια συνηθισμένη δύναμη». «Αναπτυσσόμαστε μόνο σε κρίσεις, μόνο για συγκεκριμένες αποστολές. Είχα έως και 42 ανοιχτά μέτωπα σε μια δεδομένη χρονική στιγμή σ' όλη τη χώρα», επισήμανε.-

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ