Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Μέρκελ - Ερντογάν: Τηλεφωνική επικοινωνία με επίκεντρο το Συριακό

01.12.2017 | 14:55
Η κατάσταση στη Συρία ήταν από τα κεντρικά ζητήματα κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας της Καγκελαρίου της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Σε τι συμφώνησαν και τι είπαν σχετικά με την "ψυχρότητα" που επικρατεί το τελευταίο διάστημα σε οτι αφορά τις διμερείς τους σχέσεις. 

Σε τι συμφώνησαν οι δύο ηγέτες 

Οι διμερείς σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας και η κατάσταση στην Συρία ήταν τα βασικά ζητήματα της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη στήριξης των διαπραγματεύσεων της Γενεύης, ενώ σημείο τριβής παραμένει η φυλάκιση γερμανών πολιτών από τις τουρκικές αρχές.

Για την "ψυχρότητα" που επικρατεί στις σχέσεις τους...

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να τις θεωρεί βεβαρημένες. «Υπάρχει ανάγκη βελτίωσης και για αυτό απαιτούνται βήματα. Σε αυτό το πλαίσιο η Καγκελάριος για άλλη μια φορά, με έμφαση, επισήμανε την κατάσταση των γερμανών κρατούμενων στην Τουρκία και την στάση αρχής της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα», δήλωσε, ενώ σε ό,τι αφορά την Συρία τόνισε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο ηγετών ότι «ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, ο οποίος ήδη κρατάει πάρα πολύ και έχει κοστίσει πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων της Γενεύης και για αυτό τον λόγο πρέπει αυτές οι διαπραγματεύσεις να στηριχθούν από όλες τις πλευρές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ