Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέρκελ η...ΝΟΝΑ! Ποιος και γιατί την αποκαλεί έτσι

18.11.2012 | 10:47
Eνα βιβλίο για το ''Πως η Άνγκελα Μέρκελ αποδομεί την Γερμανία και την Ευρώπη'', που είναι και ο υπότιτλός του, έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Όταν μάλιστα ο τίτλος του βιβλίου της  δρ GERTRUD HÖHLER (Γκέρτρουντ Χέλερ) είναι ''Η ΝΟΝΑ'' τότε  γίνεται και εξαιρετικά ελκυστικό - καθώς αγγίζει και κάποιες κινηματογραφικές μνήμες... 
 
Η καλή νονά της Ευρώπης          
 
Η Κυρία Τίποτε σε Ανώμαλο Έδαφος
Η Καγκελάριος Βάζει Χέρι στην Ευρώπη
Η «Διάσωση του Ευρώ»: Άδεια για Παράκαμψη του Νότου
Δεν Υπάρχει Χρόνος για Δημοκρατία
Η Ευρώπη στο Γερμανικό Λουρί
 

Άλλοτε συντηρητική, άλλοτε χριστιανοκοινωνική, άλλοτε φιλελεύθερη – η Γερμανίδα καγκελάριος δεν επιτρέπει να την καθηλώσουν, αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε ο Οίκος Λιβάνη. Δεν ασκεί πολιτική ουσίας, αλλά πολιτική εξουσίας. Η αποχή της από τις αξίες την κάνει να υπερέχει. Η Μέρκελ κυνηγά λαθραία στα εδάφη του SPD και των πρασίνων, απαλλοτριώνει θέματα απ’ όλα τα πολιτικά στρατόπεδα και φθείρει έτσι την κομματική ποικιλία.
Η καγκελάριος καθηλώνει το δημοκρατικό ανταγωνισμό.
Μια επικίνδυνη τάση για τη Γερμανία, αλλά και την Ευρώπη, όπως εξηγεί η Γκέρτρουντ Χέλερ. Οι υποσχέσεις αποφεύγονται, η ηθική γίνεται υλικό κατάλληλο για ελιγμούς, η κατάργηση των αξιών πρόγραμμα. Το αποτέλεσμα είναι η έξοδος από τους σημαντικότερους κανόνες της δημοκρατίας. Έτσι η Άνγκελα Μέρκελ,επισημαίνεται, εξουδετερώνει βαθμηδόν τους πολιτικούς θεσμούς και κατευθύνεται προς μια συγκεντρωτική κυβέρνηση – τη νέα Γερμανία της Μέρκελ.
 
«Με τρομάζει ο μοντέρνος τύπος του πολιτικού που παραιτείται εντελώς από τα περιεχόμενα».
                            Γιόαχιμ Γκάουκ
Η καθηγήτρια δρ Γκέρτρουντ Χέλερ είναι θεωρητικός λογοτεχνίας, δημοσιογράφος και οικονομική και πολιτική σύμβουλος. Με τον Άλφρεντ Χερχάουζεν ανέπτυξε την επικοινωνιακή στρατηγική της Deutsche Bank,αναφέρεται στην παρουσίαση.
Ήταν μέλος του ΔΣ της ελβετικής ασφαλιστικής εταιρείας Bâloise Holding, του χημικού ομίλου Ciba και του τεχνικού ομίλου Georg Fischer.
Έχει συγγράψει πολλά μπεστ σέλερ για κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, μεταξύ άλλων με το σταυρό της ΟΔΓ, για την προσφορά της.
 
Μετάφραση από τα γερμανικά: ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΠΕΡΤΙ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ