Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μερκελ κατα Ρωσίας - Κίνας για τη Συρία

24.08.2013 | 14:25
Η γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Focus, επικρίνει τη Ρωσία και την Κίνα για τη στάση τους στον ΟΗΕ, η οποία εμπόδισε την ψήφιση απόφασης που θα ζητούσε από τη Συρία να επιτρέψει στους επιθεωρητές του οργανισμού να ερευνήσουν σχετικά με τις καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα.
Η Μέρκελ τονίζει ότι "δυστυχώς, η στάση της Ρωσίας και της Κίνας εμπόδισε μια επίσημη απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα ζητούσε εγγυήσεις για την ελεύθερη πρόσβαση των επιθεωρητών του ΟΗΕ" στις περιοχές, στις οποίες σημειώθηκε η καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα.
Η συριακή αντιπολίτευση κάνει λόγο για 1.300 νεκρούς από την επίθεση με τα χημικά όπλα, την Τετάρτη, στα περίχωρα της Δαμασκού.
Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δεν έχει επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων, ανέφερε ότι οι νεκροί είναι 170.
"Πρέπει τώρα να μπρέσουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που βρίσκονται ήδη στη Συρία, να επισκεφτούν τις περιοχές αυτές", υπογραμμίζει η Μέρκελ.
Η συριακή αντιπολίτευση έχει δεσμευτεί "να εγγυηθεί την ασφάλεια" των επιθεωρητών του ΟΗΕ στον τόπο της καταγγελθείσας επίθεσης με χημικά όπλα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ