Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεταθέσεις 2018: Τι προτείνει η ΠΟΜΕΝΣ για την μοριοδότηση

15.02.2018 | 08:18
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) με ανακοίνωση της καλεί το ΥΠΕΘΑ, να μην εφαρμόσει την νέα Υπουργική απόφαση που αφορά αλλαγές στα κριτήρια - μοριοδότησης του Στρατιωτικού προσωπικού για το τρέχον έτος, καθόσον, το Στρατιωτικό προσωπικό έχει "ήδη υποβάλει φρουρές-τόπους επιθυμίας με την προηγούμενη μοριοδότηση τους, που ανατρέπετε με το νέο καθεστώς".

Διαβάστε όλοκληρη την πρόταση ΠΟΜΕΝΣ για τις Μεταθέσεις Στρατιωτικού Προσωπικού:

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα
Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΓΑ ΓΕΕΘΑ-ΓΕΑ-ΓΕΝ-ΓΕΑ

ΚΟΙΝ : Διευθυντή Στρατιωτικού Γραφείου κ. ΥΕΘΑ - ΑΝΥΕΘΑ Νομικό Σύμβουλο κ. ΥΕΘΑ - ΑΝΥΕΘΑ
Στρατιωτικοί συντάκτες

ΘΕΜΑ: Μεταθέσεις Στρατιωτικού προσωπικού

ΣΧΕΤ: Υπουργική Απόφαση Φ.411/1/294483Σ.797/6-2-2018/ΓΕΕΘΑ/Β1«Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η ΠΟΜΕΝΣ, ως η μόνη νόμιμη εκπρόσωπος των στρατιωτικών, έχει την υποχρέωση να ενημερώνεται και να ενημερώνει τα μέλη της αλλά και το σύνολο των στελεχών των Ε.Δ., για σοβαρά θέματα όπως αυτά των μεταθέσεων των στελεχών. Δυστυχώς με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύσεις την νέα Υπουργική απόφαση που αφορά στην μοριοδότηση των μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Για ακόμη μία φορά πάρθηκε απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε αλλαγές στα κριτήρια - μοριοδότηση του Στρατιωτικού προσωπικού, λίγο πριν την εκπόνηση των μεταθέσεων έτους 2018, χωρίς την ύπαρξη κανενός διαλόγου με την Ομοσπονδία μας.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

3. Καλούμε άμεσα το ΥΠΕΘΑ, να μην εφαρμόσει την νέα Υπουργική απόφαση για το τρέχον έτος, καθόσον οι συνάδελφοι έχουν ήδη υποβάλει φρουρές-τόπους επιθυμίας με την προηγούμενη μοριοδότηση τους, που ανατρέπετε με το νέο καθεστώς.

4. Η Ομοσπονδία μας, ζητεί άμεσα την αρχή ενός γόνιμου διαλόγου με την ηγεσία του Υπουργείου, ώστε με τις προτάσεις της για τα κριτήρια, τον τρόπο των μεταθέσεων και την μοριοδότηση να γίνει προς το δικαιότερο με αποφυγή αιφνιδιασμών και άκαιρων αλλαγών.

5. Επίσης πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας όπως σας έχει γνωστοποιήσει και επιχειρηματολογήσει πολλές φορές, είναι η θεσμοθέτηση του αμετάθετου μετά την συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας με την ενσωμάτωση στο ισχύον νομικό πλαίσιο (Ν.3883/2010), νέας παραγράφου 7 στο άρθρο 5 του σχετικού νόμου, όπως παρακάτω:

7. «Μετά τη παρέλευση 25ετούς συνολικής υπηρεσίας το στέλεχος μετατίθεται κατά προτεραιότητα στον τόπο προτίμησής του και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν σε τόπο που απέχει το ανώτερο 50 χιλιόμετρα από αυτόν, εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίμησης του στελέχους, υπό την προϋπόθεση ότι επιθυμεί και στον τόπο αυτό υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις του οικείου Κλάδου που προβλέπονται για την ειδικότητα και το βαθμό του. Εξαιρούνται όσοι αιτούνται την τοποθέτησή τους σε θέση υψηλής ευθύνης και όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το όριο των επτά (7) μεταθέσεων εντός της 25ετούς συνολικής υπηρεσίας. Μετά τη συμπλήρωση 30ετούς συνολικής υπηρεσίας, το στέλεχος τοποθετείται υποχρεωτικά στον τόπο προτίμησής του, και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν σε τόπο που απέχει το ανώτερο 50 χιλιόμετρα από αυτόν, εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίμησης του στελέχους. Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται οι Ανώτατοι Αξιωματικοί και τα στελέχη που έχουν αποφοιτήσει από τις ΑΔΙΣΠΟ, ΑΣΠ και ισότιμες αυτών, έχουν εκπαιδευτεί με έξοδα της υπηρεσίας στο εσωτερικό ή εξωτερικό και δεν έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο πρόσθετο χρόνο υποχρεωτικής παραμονής στην υπηρεσία».

Η ανακοίνωση ΕΔΩ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ