Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως" θα απονεμεθή στους 3 νεκρούς πεζοναύτες

08.10.2014 | 17:39
Με στρατιωτικές τιμές πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες των τριών παλικαριών που χάθηκαν από την έκρηξη στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου. Στα θύματα του δυστυχήματος ανακοινώθηκε πως θα απονεμηθεί Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σε ποιες περιπτώσεις απονέμεται:

Το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απονέμεται στο στρατιωτικό προσωπικό σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εν ζωή ή μετά θάνατο, για τέλεση εξόχων πράξεων αποκλειστικώς εν καιρώ ειρήνης, οι οποίες δεν σχετίζονται κατ' ανάγκη με τα στρατιωτικά πράγματα και οι οποίες τελέσθηκαν εντός ή εκτός των πλαισίων διατεταγμένης υπηρεσίας και που αφορούν:

-Στην τέλεση πράξεως αυτοθυσίας.
-Σε θάνατο ή βαρύ τραυματισμό από ατύχημα, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.
-Σε ενέργεια που υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου καθήκοντος και επισύρει ανεπιφύλακτα το θαυμασμό και την εκτίμηση της κοινής γνώμης.
-Σε πράξη, για την τέλεση της οποίας η ζωή του προτεινομένου εξετέθη αποδεδειγμένα σε προφανή και άμεσο κίνδυνο.Το μετάλλιο αυτό είναι σε σχήμα σταυρού με άσπρο σμάλτο. Στο κέντρο του είναι αποτυπωμένο το σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η ταινία του μεταλλίου είναι από μεταξωτό ύφασμα κυματιστό, έχει πλάτος 35 χιλιοστά και χωρίζεται σε τρεις διαμήκεις λωρίδες. Η πρώτη και η τρίτη έχουν χρώμα λευκό. Η δεύτερη έχει χρώμα μπλε

Η απονομή βασίζεται σε νομοθετικό διάταγμα του 1974 ( Ν.Δ. 376/74 Περί των Στρατιωτικών Μεταλλίων)


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ