Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάλλιο της ΕΕ στους υπηρετούντες στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στην Λάρισα

01.12.2014 | 00:15


Με διεθνή διάκριση - μετάλλιο- που απονέμεται σε άτομα που έχουν υπηρετήσει στις αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) τιμήθηκαν το Σάββατο εξήντα τρεις (63) στρατιωτικοί, διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και Ελληνες, που υπηρετούν στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα.
Πρόκειται για το μετάλλιο της ΕΕ "Common Security and Defense Policy Service Medal" (CSDP), και η απονομή του έγινε για τη συμμετοχή των εν λόγω στρατιωτικών στη στρατιωτική επιχείρηση της  ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ). 


Ο  Διοικητής της Επιχείρησης, Γάλλος υποστράτηγος  Philippe Pontiès στην ομιλία του, μετά την επιθεώρηση των στρατιωτικών τμημάτων, εξήρε τις  άοκνες προσπάθειες  που καταβάλλονται από τους επιτελείς του Στρατηγείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας (ΚΑΔ), Μπανγκί.
Μέχρι τις 15 Μαρτίου

Επιπλέον, ο Διοικητής της Επιχείρησης τόνισε, ότι οι εγκληματικές ενέργειες των ενόπλων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην ΚΑΔ,  δεν πρόκειται να παρεμποδίσουν τις δραστηριότητες   της EUFOR-RCA στο Μπανγκί,  ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι έως την 15 Μαρτίου του 2015, η EUFOR-RCA θα ολοκληρώσει  την πλήρη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της, στη  δύναμη του ΟΗΕ,MINUSCA.

“Τα μέχρι τώρα επιτεύγματά της επιχείρησης, αποτελούν σημαντικό βήμα για την υποστήριξη της MINUSCA καθώς και της μεταβατικής κυβέρνησης, για την βελτίωση της κατάστασης στη χώρα”,  υπογράμμισε ο Διοικητής της Επιχείρησης, “Όλα αυτά κατέστησαν εφικτά χάρη στην επίμονη και συντονισμένη δουλειά των επιτελών που τιμούμε σήμερα. Η μέχρι τώρα επιτυχής έκβαση της επιχείρησης EUFOR-RCA είναι ξεκάθαρα έργο δικό σας”, δήλωσε ο Υποστράτηγος Ponties αναφερόμενος προς τους επιτελείς της Λάρισας.

“Ενωμένοι για την Ειρήνη”

Ως προς την εμφάνιση το  CSDP  ένα λιτό μετάλλιο που εκτός από το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μπροστινή πλευρά του, έναν κύκλο από δώδεκα αστέρια,  στην πίσω πλευρά του μεταλλίου φέρει τη λατινική φράση “Pro Pace Unum” που σημαίνει “Ενωμένοι για την Ειρήνη”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ