Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Ψυχές χάνονται στο Αιγαίο η Ευρώπη "κοιμάται" και...αγωνιά για την Τουρκία

25.10.2015 | 09:10
Είναι πολύ εύκολο από την ασφάλεια και την άνεση των Βρυξελλών -και τα Σαββατοκύριακα από το Λουξεμβούργο- να κάνεις “συστάσεις” και να δίνεις συμβουλές για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Την ίδια ώρα μάλιστα που στο Αιγαίο χάθηκαν ξανά δυο παιδιά, ένας ενήλικας και ανγοούνται άλλοι 15 άνθρωποι.

Κάπως έτσι ο γνωστός πρόεδρος της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συνεντευξιαζόμενος απηύθυνε έκκληση στις χώρες της ΕΕ να επιδείξουν αλληλεγγύη στο ζήτημα των προσφύγων, ενόψει της σημερινής έκτακτης δεκαμερούς Συνόδου Κορυφής για την προσφυγική κρίση στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Deutsche Well, σε συνέντευξή του στις σαββατιάτικες εφημερίδες του ομίλου Funke, δήλωσε ότι οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων των κρατών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις προσφυγικές ροές διά της «βαλκανικής οδού» καλούνται στη σημερινή σύνοδο «να συζητήσουν σχετικά με μια επειγόντως απαραίτητη επιχειρησιακή απάντηση στις παρούσες ανθρωπιστικές προκλήσεις και να αποφασίσουν για λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων».
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και στενότερη συνεννόηση μεταξύ των χωρών στη περιοχή των Βαλκανίων, ώστε να θέσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες».


Ο Γιούνκερ επισήμανε, ΄ότι «ορισμένοι Ευρωπαίοι χρειάστηκαν τόσο καιρό για να θυμηθούν ότι τα σύνορα, οι φράχτες και τα τείχη δεν έχουν λύσει ποτέ προβλήματα». Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρατήρησε ότι στο μεταξύ φαίνεται να έχουν αντιληφθεί οι πάντες ότι «αυτό το καθήκον είναι τόσο μεγάλο ώστε είναι δυνατόν να το διαχειριστούμε μόνο ευρωπαϊκά».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν απηύθυνε παράλληλα έκκληση για ενίσχυση της συνεργασία με την Τουρκία. «Με την Τουρκία πρέπει να συνομιλήσουμε και να συνεργαστούμε αν θέλουμε να επιλύσουμε την προσφυγική κρίση», διεμήνυσε.
Τέλος, επαίνεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την επιμονή που επιδεικνύει με στόχο τη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος παρά τις δυσχέρειες και τις πιέσεις που δέχεται στη χώρα της. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ