Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεταθέσεις 2018: Έρχονται εξελίξεις λέει ο Κουβέλης

19.06.2018 | 12:22
Εξελίξεις στο μέτωπο των μεταθέσεων που καίει το προσωπικό και των τριών κλάδων, προαναγγέλλει με την συνέντευξή του στο OnAlert, ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτης Κουβέλης.

Με την πλειοψηφία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα αναμένοντας την υλοποίηση των μεταθέσεων για το 2018, ερωτηθείς ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι το αργότερο έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κοινοποίηση των αποφάσεων των επιτελείων και θα ξεκινήσει το στάδιο των υλοποιήσεων. 

Απέδωσε δε τις όποιες καθυστερήσεις στο σχέδιο αναδιοργάνωσης των δομών και της στελέχωσης τους. Απέρριψε μάλιστα κατηγορηματικά την κριτική που ακούγεται περί εξυπηρετήσεων. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Κουβέλης στην κάμερα του OnAlert

"Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πάρα πολλές μεταθέσεις, τουλάχιστον μεταθέσεις που αφορούν στη δική μου αρμοδιότητα έχουν πάρει το δρόμο, της εφαρμογής και της υλοποίησης των σχετικών αποφάσεων. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα το αργότερο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, θα έχει τελειώσει αυτή η υπόθεση. Οφείλω να σας πω ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταθέσεων δεν έχει σχέση με κάποια αβελτηρία ή καθυστέρηση η οποία οφείλεται σε γραφειοκρατίες…

Ερώτηση: Θα σας πω, και με συγχωρείτε που σας διακόπτω, υπάρχει και η αλλη προσέγγιση η οποία δεν είναι πυκνή, ότι αποπνέει μια οσμή εξυπηρέτησης, όπως το λένε κάποια στελέχη

Δεν είναι ακριβές. Διότι αν θέλουμε να αναφερθούμε στην εξυπηρέτηση, η οποία δεν υπάρχει με την έννοια να παρακάμπτονται τα όσα ο νόμος επιτάσσει, τα όσα οι επιχειρησιακές ανάγκες και η σύνταξη των Ενόπλων Δυνάμεων επιβάλλει. Η καθυστέρηση έχει σχέση με άλλα ζητήματα που αναφέρονται κυρίως στη δομή στη στρατιωτική δομή μπροστά στις νέες συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί. Αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήδη έχουν υπογραφεί παρα πολλές μεταθέσεις οι οποίες βρίσκονται στο δρόμο της υλοποίησης. Και όσες έχουν απομείνει θα ολοκληρωθούν στο επίπεδο τουλάχιστον των δικών μου αρμοδιοτήτων το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου."

Το νέο σύστημα μοριοδότησης

Πάντως αλλαγές επήλθαν φέτος και στο νέο σύστημα μοριοδότησης. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική υπουργική απόφαση αναθεωρήθηκε επιφέροντας αλλαγές στην μοριοδότηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακόμη όπως είχε γράψει το OnAlert η σχετική διαδικασία παρατάθηκε και αντί της 20ης Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε μετά το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Μαρτίου. 

Μεταξύ άλλων η αναθεωρημένη υπουργική απόφαση εκτός από την ρητή πρόβλεψη ότι δεν θα “γράφεται“-όπως τώρα-στο “κοντέρ” του στελέχους ως πραγματικός, o χρόνος που θα διανύεται σε υπηρεσία στην οποία θα μετακινείται με διάθεση από τον αρχικό φορέα τοποθέτησης, το νέο σύστημα μοριοδότησης εξομοιώνει τους υπηρετούντες στα στρατιωτικά γραφεία με εκείνους στα επιτελεία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ