OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Μεταθέσεις 2018: Τέλος ο “καμουφλαρισμένος” πραγματικός χρόνος

12/02/2018 - 15:02
Share on FacebookShare on Twitter

Τίτλους τέλους στον “καμουφλαρισμένο” πραγματικό χρόνο βάζει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει διανεμηθεί στα επιτελεία, το προσχέδιο της τροποποιητικής, υπουργικής απόφασης για τη μοριοδότηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για τις μεταθέσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OnAlert, η σχετική διάταξη στο προσχέδιο της υπουργικής απόφασης, προβλέπει ρητά ότι δεν θα “γράφεται“, όπως τώρα, στο “κοντέρ” του στελέχους και κατά συνέπεια δεν θα προσμετράται στην τελική αποτίμηση των “τυπικών του προσόντων”, ως πραγματικός, o χρόνος που θα διανύεται σε υπηρεσία στην οποία θα μετακινείται με διάθεση  από τον αρχικό φορέα τοποθέτησης.

Σε κάθε περίπτωση, στα επιτελεία και των τριών κλάδων μελετώνται επισταμένα, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας όταν και τους διανεμήθηκε το σχετικό προσχέδιο, όλες οι προτεινόμενες αλλαγές στο ισχύον καθεστώς. Άλλωστε μετά την ηλεκτρονική υποβολή των Δήμων προτίμησης για το τρέχον έτος και την ολοκλήρωση της σύνταξης των σχετικών πινάκων, εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να κοινοποιηθούν οι τακτικές τοποθετήσεις των στρατιωτικών.  

Υπενθυμίζεται ότι οι στρατιωτικοί καλύπτουν θέσεις που προβλέπονται από το βαθμό και την ειδικότητά τους, σύμφωνα με τους ισχύοντες Πίνακες Οργάνωσης Υλικού (ΠΟΥ),  τις εκάστοτε υπηρεσιακές απαιτήσεις και βάσει του συστήματος μοριοδότησης. Στις προβλέψεις πάντως της ισχύουσας νομοθεσίας, περιλαμβάνονται ειδικές ρυθμίσεις και κριτήρια, που λαμβάνονται υπόψη κατά την έκδοση των αποφάσεων μετάθεσης. 

Μεταξύ άλλων είναι τα κριτήρια: της προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης του στρατιωτικού,  η κατάσταση υγείας του στελέχους αλλά και των προσώπων του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος. Βαρύνουσα σημασία έχουν και κριτήρια όπως η συνυπηρέτηση συζύγων Στρατιωτικών, αλλά και διαζευγμένοι με τέκνα.

Επιπρόσθετα στρατιωτικός που έχει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια ατόμου με αναπηρία 67% μετατίθεται (ή παραμένει) υποχρεωτικά στον τόπο προτίμησής του. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο Στρατιωτικός δεν συμφωνεί με τον τόπο μετάθεσής του, έχει το νόμιμο δικαίωμα να προσφύγει κατά της διαταγής μετάθεσης του εντός 5 ημερών από την κοινοποίησή της σε αυτόν (με ενδικοφανή προσφυγή).

Στην προσφυγή του μπορεί να επικαλεστεί όλους εκείνους τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την παραμονή  ή την μετάθεσή του σε συγκεκριμένο τόπο προτίμησης.  Το Συμβούλιο Μεταθέσεων κρίνει και απαντά αιτιολογημένα στα αιτήματα των στρατιωτικών. Στην περίπτωση που το νόμιμο αίτημα του στρατιωτικού δεν γίνει δεκτό μπορεί να ακολουθήσει την δικαστική οδό (με ασφαλιστικά μέτρα για την αναστολή της μετάθεσής του).
 

Tags: ΓΕΑΓΕΕΘΑΓΕΝΓΕΣΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2018ΥΠΕΘΑ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert