Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Στρατιωτικοί πληρώνουν από τη τσέπη τους τα έξοδα της μετακίνησής τους

30.09.2015 | 20:02
Οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης μάταια παεριμένουν στελέχη που εδώ και πολύ καιρό έχουν μετατεθεί. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για τους στρατιωτικούς που εκ των πραγμάτων υπολογίζουν και το τελευταίο τους ευρώ. Οι καθυστερήσεις στην καταβολή των εξόδων μετάθεσης είναι πλέον αδικαιολόγητες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών σε έγγραφο που στέλνει στην πολιτική ηγεσία και στρατιωτική ηγεσία επισημαίνει:

ΠΡΟΣ : κ. Α/ΓΕΣ                                 Αριθμ. πρωτ. 234/2015
                                                          Αθήνα, 30 Σεπ 2015
 
KOIN : - κ.κ. ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ, ΓΓ ΥΠΕΘΑ
            - Α/ΓΕΕΘΑ
ΘΕΜΑ : Οδοιπορικά Έξοδα Μετάθεσης
ΣΧΕΤ : ΠΔ 200/1993 (ΦΕΚ Α΄ 75, «Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ.»)


Αξιότιμε κε Αρχηγέ.
Με το παρόν έγγραφό μας σας μεταφέρουμε καταγγελίες μελών των Περιφερειακών Ενώσεων – μελών μας, σύμφωνα με τις οποίες, αν και μετατέθηκαν εκτελώντας σχετικές διαταγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, δεν τους έχουν καταβληθεί μέχρι και σήμερα τα δικαιούμενα, συμφώνως σχετικού, οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, δημιουργώντας στον οικογενειακό οικονομικό προγραμματισμό τους δυσεπίλυτα προβλήματα, καθόσον η πλειοψηφία από αυτά (τα μέλη μας) προκειμένου να εκτελέσουν τη διαταγή μετάθεσης και να καλύψουν το οικονομικό κόστος της μετάθεσης αναγκάστηκαν να δανειστούν από συγγενείς και φίλους, οι οποίοι πλέον πιεστικά αναζητούν τα οφειλόμενα πίσω.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα που απασχολούν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, παρακαλούμε για την επίλυση του δημιουργηθέντος προβλήματος και ανακούφιση των συναδέλφων μας, καθόσον όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς η οποιαδήποτε διαταγή μεταθέσεως των στελεχών, πριν την έκδοσή της, μονογραφείται από τη ΓΕΣ/ΔΟΙ, για την πληρωμή της δαπάνης της σε βάρος αναληφθείσης υποχρεώσεως από το ΓΕΣ/ΔΟΙ επί του προβλεπομένου ΚΑΕ 0712 ΕΦ 11-200 Π/Υ 2015, καταχωρουμένης προς τούτο στο Μητρώο Δεσμεύσεων.
Οι κ. κ. ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την κατά την κρίση τους παρέμβασή τους προς επίλυση του προβλήματος και διερεύνηση της μη εισέτι αποζημιώσεως των στελεχών, παρά την προγενέστερη δέσμευση των σχετικών πιστώσεων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ