Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεταθέσεις στρατιωτικών: Τι ζητά η ΠΟΜΕΝΣ

07.11.2017 | 12:02
Επιστολή ΠΟΜΕΝΣ για τις μεταθέσεις εν ενεργεία Στρατιωτικών έτους 2017, Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, έγινε αποδέκτης του με αριθμό πρωτοκόλλου 59 εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, που μας γνωστοποίησε το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει κατά τις μεταθέσεις του έτους 2017, σε προσωπικό του Στρατού Ξηράς.

Συγκεκριμένα συνάδελφοι που υπέβαλαν ενδικοφανή προσφυγή κατά της μετάθεσής τους τον Ιούλιο 2017, δεν έλαβαν την προβλεπόμενη απάντηση εντός των προβλεπόμενων από τον Νόμο 3883/2010 χρονικού διαστήματος των δεκαπέντε (15) ημερών, αλλά με καθυστέρηση που ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις τους δύο μήνες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αρχίσει η σχολική περίοδος, να εκδοθούν οι διαταγές μεταθέσεων με χορήγηση φύλλων πορείας άμεσης εκτέλεσης, να διαταραχθεί ο οικογενειακός βίος και να υποστούν χωρισμό οι οικογένειες συναδέλφων που λόγω της καθυστέρησης κοινοποίησης της απάντησης επί των προσφυγών τους, δεν μπόρεσαν να τους ακολουθήσουν, στην νέα τοποθέτησή τους.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,
Παρακαλούμε για τις δέουσες ενέργειές σας, ώστε να ληφθεί μέριμνα για τις οικογένειες αυτές των συναδέλφων αλλά και να μην επαναληφθεί στο μέλλον το θέμα αυτό, που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους συναδέλφους και τις οικογένειές τους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ