Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Το κοινό του Onalert προτείνει αλλαγές στη μοριοδότηση

01.08.2016 | 20:30
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Τα τεράστια προβλήματα του συστήματος μοριοδότησης των μεταθέσεων αναδεικνύονται μέσα από τις επιστολές που έλαβε το Onalert.gr με αφορμή την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται αλλαγές στο σύστημα των μεταθέσεων.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντώντας σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο παραδέχτηκε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο των μεταθέσεων έχει αδυναμίες και προανήγγειλε τροποποιήσεις.

Αποκάλυψε επίσης ότι το θέμα της μοριοδότησης των μεταθέσεων έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στα Γενικά Επιτελεία και διαμορφώνεται νέα πρόταση προς το ΓΕΕΘΑ, η οποία θα αποκαθιστά αστοχίες και θα καλύπτει τα κενά που έχουν διαπιστωθεί.

Επιπλέον ο υπουργός δήλωσε ότι θα επανεξετάσει στοχευμένα το σύστημα της μοριοδότησης.

Καλό θα ήταν λοιπόν όσοι μελετούν τις αλλαγές να λάβουν υπόψη και την πραγματική κατάσταση, όπως ίσως να μην έχει φθάσει στα αυτιά τους μέσω της ιεραρχίας.

Καλέσαμε το κοινό του Onalert.gr να μας υποδείξει προβλήματα και να προτείνει λύσεις.

Δείτε τι προβλήματα κατέγραψε το κοινό μας κι ελπίζουμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη στις σχεδιαζόμενες αλλαγές

Μοριοδότηση με βάση την φορολογική δήλωση
Κλείνουν θέσεις σε μονάδες και δεν συμπεριλαμβάνονται στις επετηρίδες των μορίων με αποτέλεσμα ο στρατιωτικός με γυναικά άνεργη να παίρνει το δρόμο για τον Έβρο και άντε μετά η γυναίκα του να βρει δουλειά στον Προβατώνα. Εξαθλιώνεται όλη η οικογένεια με ένα μισθό. Πιο ωφελημένες είναι οι γυναίκες στρατιωτικοί που έχουν σύζυγο στις ένοπλες δυνάμεις . Έχουν διπλό μισθό και τα βγάζουν πέρα και στον Έβρο. Προτείνω την μοριοδοτηση των οικογενειων με χαμηλό εισόδημα το οποίο θα αποδεικνύεται από το Ε1. Συγγνώμη αν γράφω πολλά αλλά πρόκειται για μεγάλη αδικία.

Κάνουν αλχημείες με τα μόρια
Κοιτάξτε αδικία στον αξιοκρατικό Στρατό Ξηράς. 12 χρονιά Σάμο κάποιοι και Έβρο και δεν έχουν μόρια. Ενώ όσοι ΕΠΟ είχαν μέσον και σπάσανε την τοποθέτηση φεύγοντας στα τρία χρονιά από τα ιδιά μέρη που προανέφερα πήγανε εσωτερικό τρία χρονιά και μετρά ξαναπήγανε παραμεθόριο με αποτέλεσμα να ξανά μοριοδοτηθούν για τρία πρώτα χρονιά στην φρουρά. Αν δείτε τις επετηρίδες των ΕΠΟΠ πρώτοι είναι όσοι έχουν κάνει εσωτερικό στα τρία με τέσσερα χρονιά στο στρατό. Με λίγα λογία τα βύσματα τα επιβραβεύουν και τα μη βύσματα τα εξαθλιώσανε παρακαλώ θίξτε το θέμα.

Άδικο το σύστημα μοριοδότησης
Υπηρέτησα 6 χρόνια στη Λήμνο, στον Προβατώνα Έβρου. Έχω πάρει μόρια μόνο για τα 3 πρώτα χρόνια και όχι για το σύνολο. Σε κάθε φρουρά δεν ζητούσα να παραμείνω. Είναι άδικο να χάνω τα μόρια αυτά. Πρέπει όμως αν γίνει κάποια αλλαγή να προσεχθεί τι θα γίνει με τους ντόπιους, δηλαδή με τους Εβρίτες και τους νησιώτες που υπηρετούν όλα τα χρόνια της θητείας τους στον τόπο τους και απλά αλλάζουν μονάδες σε απόσταση μέχρι 50 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς στα σπίτια τους.
Καλά κάνουν βέβαια, αλλά να γίνει κάτι και για εμάς που δεν είμαστε από τον Έβρο και τα νησιά και αναγκαστήκαμε να κάτσουμε σε μια μετάθεση πέραν της τριετίας χωρίς να πάρουμε μόρια.


Στείλτε μας για να δημοσιεύσουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας για τα θέματα που σας απασχολούν. 

Γράψτε μας πιθανά παραδείγματα δυσλειτουργίας και πώς εκτιμάτε ότι θα μπορούσαν να επιλυθούν.
Διατυπώστε τις προτάσεις σας, από την προσωπική σας εμπειρία.
Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο  info@onalert.gr ή πιο απλά κάνοντας κλικ ΕΔΩ



ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Έρχονται αλλαγές στη μοριοδότηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ Αλλαγές στο σύστημα μοριοδότησης των μεταθέσεων προαναγγέλλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε απάντηση που έδωσε στη Βουλή, σε σχετικό ερώτημα που είχε καταθέσει ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης.




 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ