Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

" Μετάθεση " για τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ στη Γερμανία

28.05.2013 | 17:10
Ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εκπρόσωπος μέχρι σήμερα του υπουργείου Εξωτερικών, αποχαιρέτισε τους δημοσιογράφους και την κεντρική υπηρεσία και τον αποχαιρέτισαν. Μετά από ευδόκιμο υπηρεσία έξι χρόνων στην υπηρεσία Ενημέρωσης, στη θητεία επτά υπουργών, ήταν ο καθημερινός συνομιλητής των δημοσιογράφων. Απόλυτα ενήμερος σε ένα ευρύ φάσμα εξωτερικής πολιτικής, συνεπής και ακριβής, συνεχίζει τη διπλωματική του καριέρα αναλαμβάνοντας το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στο Ντίσελντορφ.

«Ο δάσκαλός μας στη Διπλωματική Ακαδημία Ν. Ματθιουδάκης μας είχε υποδείξει ότι ως νέοι διπλωμάτες θα έπρεπε την πρώτη δεκαετία να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Εγώ όμως πέρασα γρήγορα στην υπηρεσία Ενημέρωσης και έκτοτε δεν έκλεισα το στόμα μου» είπε αυτοσαρκαστικά ανατρέχοντας στα πρώτα υπηρεσιακά του χρόνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Δελαβέκουρα για την προσήλωσή του στο καθήκον και την ακαταπόνητη επαγγελματική του ευσυνειδησία, κυρίως όμως ευχαρίστησε την οικογένειά του που τον στερήθηκε αυτά τα χρόνια και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει ο (σύγχρονος του απερχόμενου) Κων. Κούτρας, σύμβουλος Πρεσβείας Α', ο οποίος έχει υπηρετήσει στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ