Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέχρι και Αντόνοφ χρειαζόμαστε για την επιχείρηση στην Αφρική - Ποιο θα είναι το κόστος;

21.01.2014 | 10:08
Αεροσκάφος Αντόνοφ πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την μεταφορά των απαραίτητων υλικών στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Υλικών και συστημάτων που έχουν σχέση με το “στήσιμο” των επικοινωνιών που πρέπει να υπάρχουν για την λειτουργία του στρατηγείου στην Λάρισα και τον έλεγχο των επιχειρήσεων. Οι πληροφορίες για τις ανάγκες που υπάρχουν για τον επιχειρησιακό έλεγχο από τη Λάρισα αποκαλύπτουν ότι όσοι εκφράζουν προβληματισμούς για το οικονομικό κόστος της επιχειρήσης έχουν επιχειρήματα.

Το θέμα του κόστους “καλύπτεται” από το ΓΕΕΘΑ με το επιχείρημα του λογαριασμού “Αθηνά” στον οποίο μάλιστα αυτή τη περίοδο υπεύθυνος είναι Έλληνας αξιωματικός ο οποίος προερχεται από το επιτελείο του Βενιζέλου ,όταν αυτός ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όμως είναι γνωστό ότι αυτός ο λογαριασμός μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχει επί της ουσίας λειτουργήσει και χώρες οι οποίες αναμένουν να πάρουν τα χρήματα που ξόδεψαν για επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό δεν έχουν εισπράξει ούτε ευρώ. Πόσο μπορεί να περιμένει η Ελλάδα να πάρει τα πολλά χρήματα που θα κοστίσει η επιχείρηση;

Επιπλέον είναι δεδομένο ότι στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Λάρισας πρέπει να γίνουν επισκευές και να δημιουργηθεί η υποδομή που θα μπορέσει να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τουλάχιστον 250 στρατιωτικών Ελλήνων και ξένων.

Κύκλοι του ΓΕΕΘΑ υποστηρίζουν ότι με την ενεργοποίηση του στρατηγείου αποφεύγουμε την αποστολή στρατιωτιών στην περιοχή της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας και επισημαίνουν ότι όλα αυτά αποτελούν συμβατικές μας υποχρεώσεις. Όμως κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει και στους ξένους -στους Γάλλους στην προκειμένη περίπτωση- ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για …συμβατικές μας υποχρεώσεις στην Αφρική, όταν στο εσωτερικό της χώρας μεγάλες κοινωνικές ομάδες κυριολεκτικά υποφέρουν. Ή τα οικονομικά θα κοιτάξουμε και τα εθνικά μας θέματα ή θα παριστάνουμε ότι ασκούμε “υψηλή στρατηγική” ακόμη και στην Αφρική. 

Διαβάστε ακόμη:

Αποστολή στην Αφρική: Τα 4 καυτά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για την εμπλοκή μας

Αποστολή στην Αφρική: Τι δίνει η Ελλάδα τι ζητάνε οι Γάλλοι ποιο είναι το κόστος

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ