Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΜΗ17: Αναμένεται το πόρισμα των ερευνών για την κατάρριψη του αεροσκάφους

28.09.2016 | 14:14
Ένας άνδρας, συγγενής του οποίου σκοτώθηκε κατά την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 της εταιρείας Malaysia Airlines το 2014, δήλωσε σήμερα πως οι διεθνείς εισαγγελείς προσδιόρισαν πως ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροπλάνο εκτοξεύθηκε από έδαφος που ελεγχόταν από τους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, αν και το Κρεμλίνο υποστήριξε επίσης σήμερα ακριβώς το αντίθετο.

Ο Ρόμπι Έλερς, η ανιψιά του οποίου, η Ντέιζι, σκοτώθηκε στη συντριβή, δήλωσε πως οι ερευνητές έχουν εντοπίσει 100 υπόπτους.

Τα μέλη των οικογενειών ενημερώθηκαν πριν από τα μέσα ενημέρωσης για τα ευρήματα της έρευνας.

Ωστόσο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως τα δεδομένα των ραντάρ δείχνουν πως η πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών είναι σίγουρο πως δεν κατερρίφθη από πύραυλο ο οποίος εκτοξεύθηκε από ουκρανικό έδαφος που ελεγχόταν από τους αντάρτες.

Οι διεθνείς ερευνητές πρόκειται να ανακοινώσουν αργότερα σήμερα τα ευρήματά τους για την κατάρριψη του αεροπλάνου και έχουν δηλώσει πως θα αποκαλύψουν τη θέση από την οποία εκτοξεύθηκε ο πύραυλος καθώς και τον τύπο του πυραύλου BUK που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Ερωτηθείς για το πόρισμα των ερευνητών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα δεδομένα που έλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθιστούν ήδη σαφές πως ο πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από έδαφος των ανταρτών, αλλά από αλλού. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ