Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μη απαραίτητες οι ΕΔ βαρίδια οι στρατιωτικοί";

13.07.2014 | 00:21
Η Ενσωμάτωση Μετοχικών Ταμείων στο ΕΤΕΑΜ, στην οποία αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας έχει αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις που λογικά θα κλιμακωθούν.

Η ΑΝΕΑΕΔ σε ανακοίνωσή της από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να τοποθετηθεί άμεσα και δημόσια για τα όσα ειπώθηκαν.

Η ΑΝΕΑΕΔ επισημαίνει ότι “τα Ταμεία είναι Μετοχικά και όχι επικουρικά και ότι σε αυτά το Κράτος ως εργοδότης δεν έχει εισφέρει ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ αλλά αντίθετα με το PSI τα έχει λεηλατήσει (για το θέμα αυτό εκκρεμεί δίκη)”.

Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ στην ανακοίνωσή τους καυτηριάζουν “την μέχρι σήμερα τακτική και στάση της Κυβέρνησης η οποία έκρυβε την όποια συμφωνία της για το θέμα με την τρόικα και με όλους τους τρόπους και τα μέσα προσπαθούσε να μας παραπλανήσει και να μας πείσει ότι δεν υπάρχει θέμα ώστε να μας αιφνιδιάσει”. Υπενθυμιζουν ακόμη “ότι οι μνημονιακές Κυβερνήσεις / Συγκυβερνήσεις με τις μέχρι σήμερα ενέργειές τους δείχνουν να αντιμετωπίζουν την Εθνική Άμυνα ως μη απαραίτητη και αντιαναπτυξιακή Κρατική λειτουργία και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ως αντιπαραγωγικά βαρίδια και πολίτες 3ης κατηγορίας”

Και καταλήγουν:

“Καλούμε
1. Την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δηλαδή τον ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλο, την ΑΝΥΕΘΑ κ. Φ. Γεννηματά και τον ΥΦΕΘΑ κ. Ι. Λαμπρόπουλο με δημόσια δήλωσή τους να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν και να τοποθετηθούν για το θέμα.
2. Την Στρατιωτική ηγεσία δηλαδή τους κ.κ Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΑ δημόσια και ευθαρσώς να τοποθετηθούν για το μέγιστο αυτό θέμα και να ενημερώσουν τα ε.ε και ε.α Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
3. Τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να τοποθετηθούνε και να αναλάβουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.
4. Συναδέλφους, Ενώσεις, Συλλόγους, Συνδέσμους, Φορείς σε επαγρύπνηση και αγωνιστική συστράτευση “.


Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΟΣ! Τα Μετοχικά Ταμεία μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο "εντάσσονται" σε Ενιαίο Ταμείο


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ