Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια εντυπωσιακή Μιμή στο ΥΠΕΘΑ - Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας στην Αθήνα

14.01.2014 | 21:32
Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Mimi Kodheli, εντυπωσιάζει με την εμφάνισή της αλλά αυτό δεν αλλάζει και την στάση της χώρας της που παραδοσιακά είναι “φιλοτουρκική”. Ωστόσο στη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο ΥΠΕΘΑ ,μίλησε για την ανάγκη που έχει η χώρα της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα.
 
                  
Ο Αβραμόπουλος είπε ότι  “αναζητήσαμε, εξερευνήσαμε όλους τους δυνατούς τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς μας συνεργασίας. Έχουμε την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την υποδομή και πιστεύουμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο για το αμυντικό σύστημα της Αλβανίας να συνεργαστούμε, ιδιαίτερα σε μια στιγμή που έχετε εκπονήσει και εφαρμόζετε ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων”.

Από την πλευρά της η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας τόνισε: 
           
“Επισημάναμε με τον κύριο Αβραμόπουλο την σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να επισημάνω, ότι 35 Αλβανοί φοιτητές παρακολουθούν ανώτατες στρατιωτικές σχολές στην Ελλάδα και επίσης δύο Έλληνες αξιωματικοί ολοκλήρωσαν την ανώτερη σχολή άμυνας και ασφάλειας στην Αλβανία.
 
Και πιστεύω αυτές οι τάσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον, πέραν της συνεργασίας ως μέλη του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια των περιφερειακών πρωτοβουλιών, όπως είναι η συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου η Αλβανία υποστήριξε την πολυεθνική δύναμη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η έδρα της οποίας θα βρίσκεται στην Ελλάδα μέχρι το 2017. Δεσμευόμαστε για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα στο μέλλον και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκομαι εδώ.
 
            Εξαίρω ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο κύριος Αβραμόπουλος σε όλες τις συναντήσεις, έδειξε έτοιμος να στηρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας πάντοτε και παντού”. 
  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ