Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Army Culture

Πάρκο Γκεζί: Μια συγκλονιστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τα γεγονότα - ΒΙΝΤΕΟ

02.12.2013 | 09:36
Η ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων ζωγραφισμένα στο χέρι ( hand drawn animated short film) "Tornistan" για τις διαδηλώσεις στο πάρκο Gezi και την παράλειψη της αστυνομικής βαρβαρότητας από τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει κερδίσει τα σημαντικότερα εθνικά και διεθνή βραβεία.

Η ταινία μικρού μήκους του Ayce Kartal έχει τιμηθεί ως η καλύτερη ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ αναφέρει η τουρκική ηλεκτρονική εφημερίδα Daily Aydinlik,

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία της, η ταινία έχει κερδίσει την διεθνή αναγνώριση τόσο από τους χρήστες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης όσο και απο ειδικούς του κινηματογράφου. Η ταινία μικρού μήκους, που παραθέτουμε παρακάτω, αποπνέει μια μοναδική, καλλιτεχνική ερμηνεία των γεγονότων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο πάρκο Gezi τον Ιούνιο 2013 και που εξελιχθηκαν σε ενα εθνικό κύμα διαμαρτυριών στην Τουρκία.

Η ταινία καταφέρνει στην σύντομη χρονική διάρκεια της να αναδείξει οχι μόνο τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί αλλα και την απάθεια του Τουρκικου κράτους. Ειναι πραγματικά καταπληκτική.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H αστυνομία εισέβαλε στο πάρκο Γκεζί - Συγκλονιστικές φωτό

Πάει για εξέγερση η Τουρκία; Ερωτήματα και απαντήσεις για τις πρωτοφανείς ταραχές

Η Τουρκία φλέγεται - Συγκρούσεις σώμα με σώμα αστυνομικών -διαδηλωτών - Φωτογραφίες


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ