Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Μιανμάρ: Ο στρατός συνεχίζει την έρευνά του για τον ομαδικό τάφο στο χωριό των Ροχίνγκια

20.12.2017 | 10:55
Ο στρατός της Μιανμάρ συνεχίζει σήμερα την έρευνά του μετά τον εντοπισμό δέκα πτωμάτων σε έναν ομαδικό τάφο σε χωριό της Πολιτείας Ραχίν, μια περιοχή όπου ο βιρμανικός στρατός κατηγορείται ότι διεξάγει εθνοκάθαρση εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια.

«Μια έρευνα διεξάγεται για να εξακριβωθεί η αλήθεια πίσω από τον τάφο αυτό», εξήγησε ο διοικητής του στρατού σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Facebook, την οποία συνόδευαν φωτογραφίες πτωμάτων σε αποσύνθεση.

Αυτός ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε τη Δευτέρα στο χωριό Ιν Ντιν στην περιοχή της Μαουνγκντάου, επίκεντρο της επιχείρησης του στρατού εναντίον των Ροχίνγκια.

«Θα ληφθούν μέτρα βάσει του νόμου, αν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή», δεσμεύθηκε ο διοικητής.

Μέχρι στιγμής ο στρατός της Μιανμάρ αρνείται όλες τις κατηγορίες ότι σκοτώνει, βιάζει αμάχους και πυρπολεί χωριά των Ροχίνγκια και επισημαίνει ότι μόνο 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων «κανένας αθώος».

Ένα μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο άνοιγμα του κοινού τάφου δήλωσε στο AFP, με τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, ότι η κατάσταση αποσύνθεσης των πτωμάτων υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν πριν περισσότερο από έναν χρόνο. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ