Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μηδέν η ανάπτυξη στην Τουρκία! Τα μαύρα μαντάτα σε αριθμούς

31.03.2015 | 07:37
Τα μαύρα μαντάτα που πολύ καιρό τώρα ακούγονται και γράφονται για την τουρκική οικονομία αποτυπώνονται πλέον σε επίσημα στοιχεία με αριθμούς. Η ανάπτυξη στην Τουρκία το 2015 θα είναι 0%, έναντι του αναμενόμενου 4%!

Αυτό προέκυψε από έρευνα του Κέντρου Οικονομικών Μελετών του πανεπιστημίου του Μπαστεσεχίρ,το οποίο διαπίστωσε ότι στο πρώτο τρίμηνο του έτους δεν υπήρξε…ανάπτυξη. Με αυτές τις εκτιμήσεις συμφωνεί και η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα .

Οι αναλυτές της ομάδας που συνέταξαν την μελέτη για την τουρκική οικονομία επισημαίνουν ότι το 2015 είναι και έτος εκλογών. Έχει τη σημασία του γιατί όπως αναφέρουν η κυβέρνηση προσπάθησε σκληρά να επιτύχει ανάπτυξη μέσω δημοσίων δαπανών. Δεν τα κατάφερε και αυτό αποδίδεται και στην παγκόσμια οικονομική κρίση που φαίνεται ότι κάνει …στάση και στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία στο πρώτο τρίμηνο του 2014 είχε ανάπτυξη 4,8%, η οποία έπεσε στο 1,5% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Υπάρχουν προοπτικές να αλλάξει η κακή εικόνα του πρώτου τριμήνου του 2015 ; Οι αναλυτές του παενπιστημίου του Μπαστεσεχίρ αλλά και της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ