Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μην δίνετε εφάπαξ στους απόστρατους" - Σε βάθος διετίας η καταβολή η νέα εντολή!

04.12.2013 | 10:01

Καθυστερήσεις στη καταβολή του εφάπαξ καταγγέλουν απόστρατοι αξιωματικοί στο Onalert. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται σε σχετική εντολή του ΓΕΣ.

Η καταγγελία την οποία υπογράφουν οι Μαχόμενοι Απόστρτοι αναφέρει:

“Υπάρχουν καταγγελίες από προσφάτως συναδέλφους αποστρατευθέντες αξιωματικούς του ΣΞ, ότι έχει δοθεί εντολή από ανώτατο αξιωματικό του ΓΕΣ για να μην δίνονται τα Εφάπαξ των Στελεχών έγκαιρα, αλλά να προσπαθεί το ΕΛΟΑΣ να πηγαίνει όσο μπορεί πιο πίσω την απόδοσή τους! Ακόμα κι αυτοί που συμπληρώνουν την 35ετία και αυτοδίκαια - με βάση τη νομοθεσία- δικαιούνται την καταβολή του Εφάπαξ, δεν μπορούν να το πάρουν, λόγω αυτής της "οδηγίας". Μάλιστα, η οδηγία που έχει φτάσει στο ΕΛΟΑΣ είναι για απόδοση του Εφάπαξ στη ΔΙΕΤΙΑ από την εγκύκλιο αποστρατείας!

Η οδηγία αυτή προέκυψε μετά από επαφή που είχε προ μερικών ημερών και σε ανύποπτο χρόνο, ο ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΣ με Διευθυντή του Οικονομικού Επιτελειου της Κυβέρνησης. Τα σποστρατευθέντα στελέχη του ΣΞ δεν πιστεύουν κανέναν πλέον, τόσο από την Πολιτική όσο και από την Στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ! Φαίνεται, πως μ' αυτό τον τρόπο, προσπαθούν να περάσουν  - μία όχι και τόσο μικρή μερίδα στελεχών που οδηγήθηκαν στην αποστρατεία για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον το Εφάπαξ - σε δεινή οικονομική θέση και με απρόβλεπτες εξελίξεις για την εύρυθμη λειτουργία του στρατεύματος. Τέτοιες ενέργειες που κάνουν εν ενεργεία Ανώτατοι Αξιωματικοί, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ακόμα καλύτερη θέση ή τουλάχιστον, να μείνουν για λίγο ακομα στο τιμόνι της εξουσίας, κάθε άλλο, παρά συναδελφικό ειναι!! Εξάλου, κι αυτοί, σε πολύ λίγο καιρό θα είναι απόστρατοι! Με ποιο πρόσωπο θα αντικρίζουν τους συναδέλφους τους, όταν κάνουν τέτοιου είδους ενέργειες;”Οι Μαχόμενοι Απόστρατοι. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ