Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μην πυροβολείτε την ΕΑΒ έχει δυναμική" - Τι υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ΕΑΒ

03.04.2014 | 00:10
Η ΕΑΒ απαντά στο δημοσίευμα του Onalert επισημαίνοντας ότι “ο χρόνος θα δείξει και θα αποδείξει την δυναμική της εταιρείας”.

Στην απάντησή της η ΕΑΒ επισημαίνει ότι

- Η εταιρεία ΛΑΡΚΟ δεν έχει καμία σχέση με την ΕΑΒ. Η ΕΑΒ είναι αμυντική βιομηχανία και επιτελεί εθνικό έργο εγγυώμενη την αξιοπιστία των πτητικών μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε απόπειρα παραλληλισμού των περιπτώσεων των δύο εταιρειών είναι εξ αρχής ατυχής.

- Η εταιρεία κάνει μία εντατική και μεθοδική προσπάθεια στην κατεύθυνση της πλήρους οικονομικής της εξυγίανσης προχωρώντας, ανάμεσα σε άλλα, σε εξορθολογισμό – περιορισμό των δαπανών της σε όλα τα επίπεδα. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ορατά καθώς κατά το τελευταίο έτος η εταιρεία:

Εξυπηρετεί τις οικονομικές της υποχρεώσεις και σε καμία περίπτωση δεν εξαρτά τη λειτουργία της από ‘παράνομες’ ή ‘αθέμιτες’ επιδοτήσεις.

Δεν έχει προχωρήσει σε δανεισμό με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Σε κάθε περίπτωση, από 01.01.2012 δεν το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο.

Προγραμματίζει την επιστροφή στην κερδοφορία μέσα στο 2015, σύμφωνα με το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα έτη 2014–2017.

Η παράθεση εντυπωσιακών αριθμών και αυθαίρετων αιτιάσεων σχετικά με τη γνώμη των ειδικών για την οικονομική κατάσταση της ΕΑΒ υποδηλώνει άγνοια και προφανώς είναι ηθελημένη από κύκλους που επιθυμούν να αναδείξουν τακτικές και δεδομένα του παρελθόντος για την προώθηση των δικών τους σχεδίων.

- Η νέα Διοίκηση, από την ανάληψη των καθηκόντων πριν από 7 μήνες μέχρι και σήμερα, ενημερώνει αναλυτικά και λεπτομερώς τον Μέτοχο της εταιρείας για την ακριβή κατάσταση της ΕΑΒ, τόσο για τις επιχειρησιακές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει όσο και για τη δυναμική και την ανάπτυξη που προβλέπει στο σχεδιασμό της.

- Η λειτουργία της ΕΑΒ και οι αποφάσεις του Μετόχου σχετικά με αυτή δε δημιουργούν κανένα εκνευρισμό στην Τρόικα. Ενδεχομένως να δημιουργούν εκνευρισμό στις φιλόδοξες αλλά απελπισμένες -εκ του αποτελέσματος- προσπάθειες όσων επιθυμούν να απαξιώσουν την εταιρεία για να προωθήσουν ίδια σχέδια και συμφέροντα.

- Η ΕΑΒ δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να κρατικοποιήσει ιδιωτική θυγατρική εταιρεία της. Σε κάθε περίπτωση –όπως ήδη αναφέρθηκε- τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας είναι πλήρως ενήμερα για τις ενέργειες της Διοίκησης της εταιρείας.

- Η ΕΑΒ διατηρώντας τον χαρακτήρα της είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με φορείς/εταιρείες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Το ποτήρι που ξεχείλισε ίσως είναι εκείνων που, ενώ είναι ενήμεροι για τις αποφάσεις του Μετόχου σχετικά με την ΕΑΒ, επιμένουν να προσπαθούν να προωθήσουν τα δικά τους σχέδια.

- Οι πελάτες της ΕΑΒ –ατυχώς για κάποιους- αυξάνονται, με την υπογραφή νέων συμβάσεων. Οι ήδη υπάρχοντες πελάτες αναγνωρίζουν το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ανανεώνοντας τη συνεργασία τους με την ΕΑΒ. Οποιαδήποτε αιτίαση περί ‘ξαφνικού θανάτου’ αγγίζει τα όρια του φανταστικού.

- Οποιαδήποτε σοβαρή επενδυτική προσπάθεια θα γίνει διά του Βασικού Μετόχου και όχι με δημοσιεύματα, δηλώσεις, ανώνυμες δηλώσεις αξιωματούχων και lobbying σε διάφορα επίπεδα.

- Η Πολεμική Αεροπορία γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το στόλο της -αυτό αποδεικνύεται μέσα από την πολύχρονη συνεργασία της με την ΕΑΒ. Σε πλήρη συντονισμό με την ΕΑΒ, δίνει τις προτεραιότητές της και η εταιρεία ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα. Η συνεργασία βελτιώνεται συνεχώς, προς όφελος και των δύο πλευρών. Επιπρόσθετα, η ΕΑΒ κάνει καταγραφή των αναγκών της Πολεμικής Αεροπορία και αναπτύσσει σταδιακά τις υποδομές αλλά και την τεχνογνωσία της ώστε να μπορεί κάθε ανάγκη να καλύπτεται εντός της χώρας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Super Puma.

- Αναφορικά με την ποιότητα των υπηρεσιών της ΕΑΒ, αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη με δεδομένο ότι η εταιρεία χαίρει της εμπιστοσύνης εταιρειών όπως η Lockheed Martin για τα προγράμματα συμπαραγωγής των C130 και F16 για τα οποία η ΕΑΒ είναι αποκλειστικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά.

- Η ΕΑΒ με το έργο της όχι απλά διασφαλίζει όλες τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας αλλά με βάση το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό της σχέδιο 2014–2017 προβλέπει και την αύξηση αυτών για την κάλυψη των επιχειρησιακών της αναγκών.

Τέλος, ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει -και θα αποδείξει- τη δυναμική της ΕΑΒ. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ