Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει o ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

03.05.2017 | 12:44

Μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει ο  ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από το Συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια ''Exposec-Defenseworld conference''  που πραγματοποιείται σήμερα 3 Μαίου 2017στη Λέσχη  Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.  Όπως τόνισε ο ΥΕΘΑ η αντίδραση της Ελλάδας είναι ''άμεση όσον αφορά στην πρόθεση κάποιων να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή'', ενώ παράλληλα είπε ότι ''η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ διασφαλίζει τα συμφέροντα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας και προάγει τη σταθερότητα''.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τπροσέθεσε  ότι πρέπει να ''στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι απαιτείται η άμεση επέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την ανακοπή της δημιουργίας φονταμενταλιστικών ομάδων στα Βαλκάνια.''

''Δεν θα επιτραπεί η δημιουργία ενός μεγάλου μουσουλμανικού τόξου'' υπογράμμμισε, προσθέτοντας ότι ‘’ η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ομάδες και συνέργειες που θα λειτουργήσουν ενάντια σε αυτή την τάση.’’

Ακόμα, είπε χαρακτηριστικά ότι  η Ελλάδα δεν έχει πλέον ρόλο κομπάρσου. Υπό το πρίσμα αυτό, η αναβάθμιση της Σούδας, η επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ και οι ευρύτερες πρωτοβουλίες στην περιοχή της Μεσογείου καθιστούν την Ελλάδα έναν παράγοντα σταθερότητας».


Σημειώνεται ότι το 5ο Ετήσιο Συνέδριο για την αμυνα και την Ασφάλεια “EXPOSEC-DEFENSEWORLD” | Moving toward a dynamic Defense & Security Policy, διοργανώνουν οι Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ). Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροναυπηγικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ). Στόχος του συνεδρίου είναι η συμβολή στη χάραξη στρατηγικής για την αποτελεσματική θωράκιση της χώρας σε επίπεδο άμυνας και εσωτερικής ασφάλειας. Περισσότερα ΕΔΩ. 


To μήνυμα Καμμένου όπως δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ