Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Mirage-2000: Ο πολεμικός "χορός" των γαλλικών μαχητικών - ΒΙΝΤΕΟ

27.08.2018 | 06:00
Εντυπωσιακό βίντεο με το Mirage-2000, το γνωστό γαλλικό μαχητικό 4ης γενιάς ξεχωρίζει στο διαδίκτυο. 

Τo δελταπτέρυγο Mirage-2000 είναι το βασικό μαχητικό της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιείται για αναχαίτιση και αποστολές κρούσης. Τα πρώτα αεροσκάφη παραδόθηκαν το Μάρτιο του 1976 και ενώ το σχήμα τους μοιάζει εξωτερικά με τα Mirage III/5 και 50, πρόκειται για ένα εντελώς νέο αεροσκάφος με εξελιγμένα συστήματα αναχαιτίσεως.

Μεγάλη ευελιξία στις αερομαχίες 

Τα φτερά έχουν το σχήμα χαμηλά τοποθετημένων Δέλτα με κομμένες άκρες και η άτρακτος έχει το σχήμα σωλήνα με οξεία μύτη και καλύπτρα θέσεως πιλότου σε μορφή φυσαλίδας. Το Mirage-2000 εξειδικεύτηκε από την αρχή στις αναχαιτίσεις παντός καιρού και είναι ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στον κόσμο με υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες. Για τον δευτερεύοντα ρόλο του για προσβολές στόχων εδάφους το Mirage-2000 φέρει πύραυλους, ρουκέτες και βλήματα κατευθυνόμενα από λέιζερ.

Υπάρχει και το διθέσιο μοντέλο του αεροσκάφους, το Mirage-2000N (διείσδυσης), το οποίο διαθέτει δυνατότητα εκτοξεύσεως πυρηνικών όπλων μακράς άφεσης.

Τα Mirage-2000 στην Τανάγρα


Τα Mirage-2000 έφτασαν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας το 1988 ως μέρος του αναβαθμιστικού προγράμματος της ΠΑ, που εώς τότε πετούσε με αεροσκάφη 1ης και 2ης γενιάς. Μαζί με τα F-16 αποτελούν την κύρια και πιο σύγχρονη δύναμη αναχαιτίσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Η αγορά των αεροσκαφών ονομάστηκε σχέδιο Talos και έφερε στην Ελλάδα 40 τέτοια μαχητικά.

To 2000 αποφασίστηκε η αγορά 15 νέων 2000-5 mk.II και η αναβάθμιση 10 υφιστάμενων αεροσκαφών στο ίδιο επίπεδο. Η έκδοση mk.ΙΙ είναι μια έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για την Ελλάδα με εκτεταμένες αλλαγές και πραγματικές δυνατότητες πολλαπλών ρόλων.Για το μέλλον σχεδιάζεται και η αναβάθμιση του υπολοίπου στόλου στο επίπεδο mk.II για λόγους ομοιογένειας υλικού.

Βίντεο: Ο πολεμικός χορός των Mirage-2000

   

Πηγή: Force Channel

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ