Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μίζες: Έλαβε 29 εκατομμύρια ο Ματαντός

24.01.2014 | 14:39
Κατά την διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας ενώπιον του ανακριτή Γ. Μαλλή ο υπεύθυνος της ΜΙΕ Μιχάλης Ματαντός παραδέχθηκε οτι έλαβε 29 εκατομμύρια ευρώ ως μίζα.

Ο κατηγορούμενος δια των συνηγόρων του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Νίκου Πατεράκη κατέθεσε στους δυο ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο απολογητικό υπόμνημα και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ, απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή και για τον τρόπο που γινόταν το "μοίρασμα" του "μαύρου χρήματος".

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσα τελικά χρήματα λάβατε για τα υποβρύχια 209 και 214; Εκτός από τον λογαριασμό αυτό στη MIE SA Λουκέρνης λάβατε ποτέ άλλη αμοιβή από την κοινοπραξία σε άλλους λογαριασμούς δικούς σας στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή αλλού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχω αναλυτικά αναφερθεί στις Γερμανικές Αρχές για τις συμβάσεις που υπέγραψα με τη FERROSTAAL.

Επαναλαμβάνω ότι τον Οκτώβριο του 2003 έγινε για λόγους συμμόρφωσης προς τον ΟΟΣΑ μια νέα συμφωνία με το Βερετέκι όπου αναφερόταν ως ποσοστό της προμήθειας μου το 5%.

Τελικά μου καταβλήθηκε περίπου το 2,5% επί της γερμανικής προμήθειας που ανερχόταν σε 1,8 δισ. περίπου. Έτσι εγώ έλαβα με επιφύλαξη περί τα 28-29 εκατομμύρια ευρώ και έδωσα περίπου 51-52 εκατομμύρια σε τρίτους σύμφωνα με τις εντολές τους. Σύνολο καταβολών, 80 εκατομμύρια όλα στη UBS Λουκέρνης και κανένα άλλο ποσό σε κανένα άλλο λογαριασμό. Αλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ