Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόλις 1 στους 8 στρατιωτικούς με οικογένεια ίσως πάρει ...κάτι από το "κοινωνικό μέρισμα"

23.04.2014 | 11:35
Μόλις ένας στους οκτώ στρατιωτικούς με οικογένεια ίσως και να πάρει κάτι από το “κοινωνικό μέρισμα”. Το στοιχείο αυτό που αναδεικνύει στρατιωτικός εν ενεργεία με επιστολή του προς την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου είναι ενδεικτικό της προχειρότητας με τη οποία επελέγη να γίνει η διανομή του “κοινωνικού μερίσματος”.

Όμως ο στρατιωτικός επισημαίνει και κάτι άλλο εξίσουν σοβαρό. Γράφει:

«. Μετά από πρόσφατες ανακοινώσεις κυβερνητικών παραγόντων που αφορούν στον καταμερισμό μέρους του πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2013, όπου εμφανίζουν μεταξύ των δικαιούχων και τους στρατιωτικούς, γινόμαστε κατά των  καθημερινών μας επαφών με άτομα άλλων κοινωνικών ομάδων, μάρτυρες σχολίων (πολλές φορές πικρόχολων), τα οποία κινούνται έξω από κάθε πραγματικότητα και τα οποία στηρίζονται στην πλημμελή ενημέρωση επί του θέματος, από τα ΜΜΕ”.

Την στιγμή που η ηγεσία σε ανώτατο επίπεδο ασχολείται με στολές ,γαλόνια, παράσημα και άλλα άσχετα είναι δυστυχώς αναμενόμενο να μεταδίδεται σε κάποιο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας η εντύπωση ότι οι στρατιωτικοί…είναι μια χαρά.


Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι πολύ χειρότερη όσο κι αν παριστάνουμε …τις Αντουανέτες . Ο ίδιος στρατιωτικός στην επιστολή του την περιγράφει:

             

“Η πραγματικότητα, όπως είναι σε όλους μας γνωστή, είναι ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, τα εισοδήματα των στρατιωτικών υπέστησαν σοβαρότατες περικοπές όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες συνεχίζονται και εντός του έτους 2014 , λόγω του μηδενισμού τουυ αφορολογήτου ορίου, όπως φυσικά συμβαίνει και για άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας.

        Όσον αφορά στο προαναφερθέν επίδομα από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού το οποίο αναφέρεται συλλήβδην ότι θα λάβουν «οι στρατιωτικοί», αυτό στην πραγματικότητα αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό συναδέλφων και όχι όλους τους στρατιωτικούς.

         Κατόπιν των παραπάνω, εφόσον διαθέτετε ή μπορείτε να συλλέξετε στοιχεία σχετικά με τους δικαιούχους του επιδόματος μεταξύ των μελών της Ένωσης , παρακαλώ και προτείνω όπως αναλάβετε οποιαδήποτε πρωτοβουλία σας είναι δυνατή προς την κατεύθυνση της αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης σχετικά με το υπόψη θέμα.»

    
Σε έρευνα που έχει κάνει η Ένωση στα μέλη της μόνο 1 στους 8 συναδέλφους που έχει οικογένεια θα λάβει το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο σαφώς δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Στρατιωτικοί, μετά τις μεγάλες μειώσεις που έχουμε υποστεί οι οποίες υπερβαίνουν το 40% “.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ