Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μόνιμος κάτοικος" Βρυξελλών ο Α/ΓΕΕΘΑ αλλά και με "στέγη" στην Αθήνα

06.08.2015 | 10:48
Μπορεί από τις αρχές Νοεμβρίου ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος να δηλώνει “μόνιμος κάτοικος” Βρυξελλών, με την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, ωστόσο δεν πρόκειται να τον χάσουμε από την Ελλάδα. Και ειδικότερα από την Αθήνα. Γι΄ αυτό και αναζητά στέγη την οποία θα χρησιμοποιεί κάθε φορά που θα έρχεται Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη όπου διαθέτει σπίτι δεν εξυπηρετεί.

Που θα μένει ο απερχόμενος Α/ΓΕΕΘΑ και σύντομα πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ; Όπως λένε οι πληροφορίες η λύση που φαίνεται ότι θα επιλεγεί είναι να του παραχωρηθεί το διαμέρισμα του ΓΕΣ στην οδό Ακαδημίας. Διαμέρισμα που προορίζεται για χρήση του εκάστοτε Α/ΓΕΣ. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα περιλαμβάνεται στην λίστα αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων των ΕΔ που έχει καταρτίσει το ΤΕΘΑ. Το πως θα βγει από τη λίστα για να παραχωρηθεί για χρήση στον κ.Κωσταράκο εξετάζεται.

Θα βρίσκεται τόσο συχνά στην Ελλάδα; Ποιος ξέρει, μπορεί.

Αυτό που εκκρεμεί είναι η σύνθεση και ο αριθμός των στελεχών που θα συνοδεύσουν τον κ.Κωσταράκο στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί ΕΝΤΕΚΑ θέσεις εξωτερικού κι όλα δείχνουν ότι με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας,των πολιτών και των στελεχών των ΕΔ, η αποστολή δεν θα διευρυνθεί περαιτέρω. Το κόστος της θέσης του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ επιβαρύνει την χώρα από την οποία επιλέγεται. Αυτό ήταν μια “λεπτομέρεια” η οποία διέφυγε της προσοχής όλων μας όταν ενθουσιασμένοι ελπίζαμε να επιλεγεί Έλληνας για τη θέση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ