Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Μόνο από το "πλεόνασμα προβλημάτων" έχουν να "λάβουν" οι στρατιωτικοί και ο κίνδυνος για τις ΕΔ

22.10.2013 | 00:01
Μετά τον “ξαφνικό έρωτα” ο “ξαφνικός τσαμπουκάς” της κυβέρνησης κατά της τρόϊκας προκαλεί όπως είναι λογικό πολλές σκέψεις στους πολίτες και προβληματισμό για το αύριο. Μην αναζητούμε πολύπλοκα σενάρια Τα πράγματα είναι απλά.

Η “σκλήρυνση” της κυβερνητικής στάσης έναντι της τρόϊκας αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση ο οποίος πιθανότατα δεν της είναι καθόλο ευχάριστος. Ξέρει πάρα πολύ καλά και ο κ.Σαμαράς και οι συνεργάτες του ότι η ανακοίνωση ακόμη και ...μισού μέτρου θα έχει πιθανότατα δύο αποτελέσματα: ή θα πέσει η κυβέρνηση ή δεν θα εισπράξουν ούτε ευρώ απ΄ οποιοδήποτε μέτρο ,γιατί πολύ απλά οι Έλληνες “στέγνωσαν”. Τελείως. Το περίφημο λίπος υπάρχει σε καταθέσεις που η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να αγγίξει.

Επιπλέον μην ξεχνάμε: έρχονται ευρωεκλογές και η κυβέρνηση πρέπει να πάει σ΄ αυτές έχοντας κάτι να παρουσιάσει. Έστω κι ένα "κούφιο όχι".

Σ΄ότι αφορά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων η κατάσταση είναι δραματική για τα στελέχη και το προσωπικό και επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία τους, για να το πούμε προσεκτικά


Όσο για το περιβόητο πλεόνασμα; Αν πράγματι υπάρξει έστω κι αυτό το ελάχιστο πλεόνασμα πως θα το διατηρήσουμε και το χρόνου και τον άλλο χρόνο και μετά απ΄ αυτόν; Από που θα προκύπτει αφού η χώρα εξακλουθεί παραγωγικά να βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν. Το μόνο που γίνεται είναι να αναζητούμε αγοραστές για να πουλήσουμε τ’ “ασημικά” μας και επενδυτές που προς το παρόν τουλάχιστον δεν έρχονται.

Το μόνο βέβαιο πλεόνασμα είναι αυτό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε πολίτης .

Σ΄ότι αφορά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων η κατάσταση είναι δραματική για τα στελέχη και το προσωπικό και επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία τους, για να το πούμε προσεκτικά. Οι στρατιωτικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το όποιο πλεόνασμα, προκύψει αφού αυτό θα είναι ασημαντο και είναι απολύτως βέβαιο ότι αν κάτι “διανεμηθεί” απ΄ αυτό θα προηγηθούν άλλες κοινωνικές ομάδες.

Όσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα; Αν κάποιοι απόστρατοι Αρχηγοί βγουν και δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία και προβλέψεις όχι για το πολύ μακρυνό μέλλον, για το 2015 και το 2016 μιλάμε, τότε πολλοί πολιτικοί δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς σε μια συνέντευξή του στο Onalert,gr είχε περιγράψει με πολύ μεγάλη προσοχή τη κατάσταση και αυτά που έρχονται.


Αν δεν σοβαρευτούμε και δεν λάβουμε αποφάσεις, αν δεν αλλάξουμε ρότα και δεν πάρουμε άμεσα μέτρα , τότε είναι βέβαιο ότι και οι ΕΔ θα καταρρεύουσουν ολοκληρωτικά. 

Διαβάστε ακόμη:

ΖΙΑΖΙΑΣ: "Θέμα χρόνου η αδυναμία υποστήριξης των μονάδων μας" - Συνέντευξη "βόμβα"


Τουρκική φρεγάτα αποστρατεύει Έλληνα Αρχηγό Στόλου 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ